Orientační nabídka


 

Radek Vonka sklidil potlesk na Mírovém náměstí

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Radek Vonka sklidil  potlesk na Mírovém náměstí
Příchod Adventu a zahájení Ústeckých vánoc mají v krajském městě sice krátkou tradici, ale už dnes je jasné, že Ústečané se na tento pěkný zvyk vždy těší. Letos přilákal na opravené Mírové náměstí stovky malých i dospělých obyvatel. Mezi hosty, kteří se přišli na slavnostní událost podívat, byl také náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka, dále primátor města Jan Kubata, starosta centrálního obvodu Václav Verner a arciděkan Miroslav Šimáček.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne  4. 12. 2006

 

Radek Vonka sklidil  potlesk na Mírovém náměstí

 

Příchod Adventu a zahájení Ústeckých vánoc mají v krajském městě sice krátkou tradici, ale už dnes je jasné, že Ústečané se na tento pěkný zvyk vždy těší. Letos přilákal na opravené Mírové náměstí stovky malých i dospělých obyvatel. Nedávno dokončené náměstí ještě takový lidský mumraj nezažilo.  Vánoce do Ústí nad Labem přinesli opět andělé, kteří se s hořícími loučemi snášeli na náměstí z nedaleké budovy PB centra. Mezi hosty, kteří se přišli na slavnostní událost podívat,  byl také náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka,  dále primátor města Jan Kubata, starosta centrálního obvodu  Václav Verner a arciděkan Miroslav Šimáček.

 Představitel kraje, do podzimních voleb také starosta  centrálního obvodu,  při představování  hostí moderátorem  sklidil od shromážděných potlesk za znovuobnovení tradičních vánočních setkání ve městě i za novou podobu centrálního náměstí.  Arciděkan Miroslav Šimáček požehnal nejen vánočnímu stromu, ale všem Ústečanům.

 Radek Vonka se ve svém krátkém projevu připojil osobním přáním: „Čas přicházejících Vánoc je emotivní a ojedinělý svůj kouzlem a oprávněně se skví všemi přívlastky, které tento nádherný čas umocňují. Rád bych vám, milí Ústečané,  popřál, abyste sváteční dny prožívali v klidu, pohodě,   nevšední atmosféře a nepropadali  nervozitě a  nákupnímu shonu v hypermarketech.  Přeji vám i vašim rodinám hodně zdraví a spokojenosti i osobního štěstí nejen o letošních Vánocích, ale také v roce 2007.“  Představitelé města měli poté snahu rozsvítit vánoční strom rukou společnou, ale zradila je technika.  Na dobré náladě to však  neubralo, slavnostní vánoční strom nakonec přeci jen ozářil Mírové náměstí i duše přítomných. Spokojení byli jistě také prodavači v trhovém městečku, které na náměstí k této příležitosti vyrostlo.  Zákazníci  neponechávali nic náhodě a vybírali dárky i zde. Pod vánočními stromy (druhý je na Lidickém náměstí) jsou  rovněž umístěné kasičky, do nichž mohou obyvatelé přispět  dětem z dětských domovů nebo věnovat přímo dárky. Ty se vkládají do  připravených kontejnerů. Určeny jsou především dětem ze sociálně slabých rodin.

 

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení  tiskových informací  

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

·           

 

 

 

 

 

Radek Vonka sklidil  potlesk na Mírovém náměstí

Radek Vonka sklidil  potlesk na Mírovém náměstí

Radek Vonka sklidil  potlesk na Mírovém náměstí

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 4.12.2006 / 4.12.2006 | Zveřejnit od-do: 4.12.2006-4.1.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém