Orientační nabídka


 

Radek Vonka: Teroristické útoky se nám odehrávají doslova pod okny

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Vedení Ústeckého kraje a jeho bezpečnostní rada v čele s hejtmanem jsou v pohotovosti. Hejtman Jiří Šulc je sice od 1. července na dovolené, ale je ve stálém telefonickém spojení a připraven řešit možné mimořádné situace.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 8. 7. 2005

 

Radek Vonka: Teroristické útoky se nám odehrávají doslova pod okny

Náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje, člen Bezpečnostní rady Ústeckého kraje Radek Vonka dnes vyslovil lítost nad zmarněnými životy obětí série teroristických útoků v Londýně. „Strach, kterým teroristé ochromili Ameriku a Evropu, by měl být impulsem k intenzivní mezinárodní politice v oblasti bezpečnosti. Evropské společenství ale utrpělo už druhou ránu. Boj proti terorismu tedy zůstává stále vysoce aktuálním tématem a miliony na něj vynaložené by měly přinést výraznější efekt,“ konstatoval Radek Vonka. Ten se také při své dnešní návštěvě v tušimické elektrárně ujistil, že byla realizována bezpečnostní opatření ve strategických objektech v kraji. „Kromě informací o útoku jsem včera nezaznamenal patrná bezpečnostní opatření, teprve dnes jsem viděl, že objekty, kde by se mohly vyskytovat větší skupiny lidí, jsou pod dohledem. Ústecký kraj je ale krajem s mnoha strategickými podniky, například chemickými továrnami či elektrárnami, bezpečnost občanů nemůžeme podceňovat. Nejde o vyvolávání paniky, ale o uvědomění si vážnosti situace – teroristické útoky se nám dnes odehrávají už doslova pod okny,“ dodal.    

            Vedení Ústeckého kraje a jeho bezpečnostní rada v čele s hejtmanem jsou v pohotovosti. Hejtman Jiří Šulc je sice od 1. července na dovolené, ale je ve stálém telefonickém spojení a připraven řešit možné mimořádné situace. Další informace očekáváme po dnešním zasedání bezpečnostní rady státu.

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

 

 
Zodpovídá: 11
Vytvořeno / změněno: 8.7.2005 / 8.7.2005 | Zveřejnit od-do: 8.7.2005-8.10.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém