Orientační nabídka


 

Radek Vonka uvedl do funkce nového ředitele ústeckého Gymnázia Stavbařů

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Radek Vonka uvedl do funkce nového ředitele ústeckého Gymnázia Stavbařů
Nový školní rok zahajoval zástupce a náměstek hejtmana Radek Vonka na Gymnáziu Stavbařů v Ústí nad Labem. Při této příležitosti předal nově jmenovanému řediteli školy Michalovi Šidákovi jmenovací dekret.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 1. 9. 2005

 

 

Radek Vonka uvedl do funkce nového ředitele ústeckého Gymnázia Stavbařů

 

Nový školní rok zahajoval dnes (1. září) zástupce a náměstek hejtmana Radek Vonka na Gymnáziu Stavbařů v Ústí nad Labem. Při této příležitosti předal nově jmenovanému řediteli školy Michalovi Šidákovi jmenovací dekret.

Gymnazisté zahájili spolu s dalšími žáky v ČR, kterých je na všech typech škol celkem 1,5 milionu, nový školní rok. Zástupce hejtmana Radek Vonka zavítal mezi studenty maturitních tříd a popřál jim dobrý start do jejich důležitého roku. „Moje návštěva po hektickém závěru uplynulého školního roku, kdy se na veřejnosti  diskutovalo o tom, zda nedojde ke sloučení dvou gymnázií v Ústí nad Labem, by měla zdůraznit, že si škola své místo mezi ostatními drží. Ten, kdo se domníval, že Ústecký kraj a jeho samospráva má zájem na tom, aby Gymnázium Stavbařů zaniklo se skutečně mýlí,“ zdůraznil. Přiznal ale, že  existovala teorie, která s podobným záměrem počítala. „ Ale uvažovali jsme racionálně a brali zřetel i na ekonomické ukazatele, co bude výhodnější. Pro obě školy to dopadlo stejně. Spojovat ekonomicky tyto dvě školy není nutné. Jak bude vypadat budoucnost ještě netušíme, ale to, že jsme na post ředitele vybrali Michala Šidáka je zárukou toho, že diskuse, které se v této věci povede, bude kvalitní a vyústí v konsensus, který si všichni přejeme,“ řekl zástupce a náměstek hejtmana. Nezapomněl dodat, že další vize se odvinou od koncepce krajského školství.

„Všichni víme, že do škol přichází méně žáků. Letos je to o 30 tisíc méně než vloni. Před tím zavírat oči nelze,“ je přesvědčený Radek Vonka, který před odchodem ještě jednou popřál vše dobré nejen studentům, ale i novému řediteli. „Jsem přesvědčen, že škola pod vedením Michala Šidáka udělá pro vzdělanost žáků a prestiž školy maximum.“

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 

 

Radek Vonka uvedl do funkce nového ředitele ústeckého Gymnázia Stavbařů

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 1.9.2005 / 1.9.2005 | Zveřejnit od-do: 1.9.2005-1.10.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém