Orientační nabídka


 

Radek Vonka: Začíná sezona veletrhů cestovního ruchu

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Radek Vonka: Začíná sezona veletrhů cestovního ruchu
Ústecký kraj se v letošním roce bude prezentovat na 17 veletrzích cestovního ruchu, a to jak tuzemských, tak v zahraničí. Mezi nejvýznamnější domácí veletrhy patří Regiontour Brno, který proběhne ve dnech 11. - 14. ledna 2007.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 5. 1.  2007

 

 

Radek Vonka: Začíná sezona veletrhů cestovního ruchu

 

 

Ústecký kraj se v letošním roce bude prezentovat na 17 veletrzích cestovního ruchu, a to jak tuzemských, tak v zahraničí. Mezi nejvýznamnější domácí veletrhy patří Regiontour Brno, který proběhne ve dnech 11. - 14. ledna 2007. „Tuto největší středoevropskou přehlídku průmyslu cestovního ruchu, s důrazem na turistiku v regionech, každoročně navštíví tisíce zájemců z domova i zahraničí. Odborníkům jsou věnovány první dva dny, pro laickou veřejnost jsou určeny zbývající veletržní dny. Ústecký kraj na této akci nemůže chybět,“ konstatoval náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka.

Ústecký kraj bude mít v centrální části pavilonu V (největší a nejmodernější pavilon výstaviště, otevřený v roce 2006) nově navrženou ostrovní expozici o rozměrech 10 x 16 metrů. V ní bude dostatek prostoru nejen pro jednání, ale i pro zázemí partnerským vystavovatelům, kterými jsou 13 severočeských měst, OPS Čs. Švýcarsko, Tolštejnské panství a Regiocentrum.  

Pro prezentaci regionu připravil odbor regionálního rozvoje krajského úřadu dostatek informačních turistických materiálů, o které je již tradičně v Brně velký zájem a které svým designem patří k nejkvalitnějším, jak podle ohlasu návštěvníků, tak i podle vyjádření odborné veřejnosti. „Po úspěchu v předešlých dvou ročnících představíme návštěvníkům brněnského Regiontouru také některé výrobky našich firem. Připraveny budou ochutnávky kvalitních regionálních vín z vinařství Chrámce, Velkých Žernosek, z Roudnice nad labem a Litoměřic, ochutnávky piva Zlatopramen firmy Drinks Union a.s.. Litvínovská pekárna Japek nabízí slunečnicový chleba a koláčky, nebudou chybět bonbony pro děti s logem kraje. Skupina historického šermu  „Vítkovci“ z Postoloprt  zpestří a oživí  expozici vystoupením šermířů,“ přiblížil prezentační strategii kraje Radek Vonka. 

Z informačních materiálů Ústecký kraj představí více než 10 různých publikací, skládaček nebo map. Nebude chybět přehledná informace o našich nejdůležitějších kulturních památkách, o ubytování v kraji, celkově i v jednotlivých oblastech, materiál o aktivním trávení volného času v zimě i v létě nebo informace o lázeňské péči. Jako v minulých letech, i při tomto ročníku Regiontouru plánují zástupci kraje schůzky s touroperátory z ČR, Slovenska i se zástupci zahraničních cestovních kanceláří. Jednání budou probíhat i se zástupci vydavatelství a Svazu českých turistů.

Ústecký kraj se v letošním roce bude prezentovat na 4 domácích a 13 zahraničních veletrzích.

Mezi nové, kterých se Ústecký kraj letos bude účastnit poprvé, patří Slovakiatour v Bratislavě a UTE v Jekatěrinburgu (Rusko). Účast na těchto veletrzích byla zvolena proto, že byl zaznamenán zvýšený zájem klientů ze Slovenska a Ruska o pobyty na severu Čech.

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

Maketa letošní expozice Ústeckého kraje na veletrhu Regiontour v Brně
Maketa letošní expozice Ústeckého kraje na veletrhu Regiontour v Brně

Návštěvníkům se při zahájení loňského ročníku veletrhu Regiontour věnoval i náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka
Návštěvníkům se při zahájení loňského ročníku veletrhu Regiontour věnoval i náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 10.1.2007 / 10.1.2007 | Zveřejnit od-do: 5.1.2007-5.2.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém