Orientační nabídka


 

Radek Vonka zahájil ve Spolchemii provoz nové výroby Epispol II

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Radek Vonka zahájil ve Spolchemii provoz nové výroby Epispol II
Náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka byl čestným hostem zahájení nového provozu Epispol II v ústecké Spolchemii a.s. Závod Epispol II na výrobu syntetických pryskyřic je společnou investicí ústecké chemičky a japonské firmy Dainippon Ink and Chemicals, jeho vybudování představovalo investici ve výši 700 mil. Kč.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 18. 9. 2007

 

Radek Vonka zahájil ve Spolchemii provoz nové výroby Epispol II

 

Náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka byl čestným hostem zahájení nového provozu Epispol II v ústecké Spolchemii a.s. Závod Epispol II na výrobu syntetických pryskyřic je společnou investicí ústecké chemičky a japonské firmy Dainippon Ink and Chemicals, jeho vybudování představovalo investici ve výši 700 mil. Kč. „Ústecká Spolchemie je jednou z vlajkových lodí průmyslu nejen v krajském městě, ale bez přehánění v celém našem kraji. Utvářela podobu Ústí nad Labem po 150 let, přivedla do našeho regionu na stovky prvotřídních odborníků, kteří svou prací zvýšili prestiž a dobré jméno tohoto koutu naší vlasti. Vyrovnala se s obdobím po roce 1989, kdy i velké podniky krachovaly a při její otevřenosti k moderním a vysoce bezpečným technologiím jistě i v budoucnu bude, existenční jistotou tisícovek obyvatel našeho kraje i jejich rodin,“ řekl zástupce kraje před slavnostním přestřižením stuhy, kterého se zhostil společně s generálním ředitelem Martinem Procházkou a zástupcem japonské firmy Dainippon Ink and Chemicals Inoue Yasumasou.

Produkce syntetických pryskyřic je jedním z nosných výrobních programů Spolchemie a.s. Produkty nacházejí uplatnění jako základní pojiva v mnoha průmyslových oborech. Spolchemie a.s. se nyní řadí mezi nejvýznamnější společnosti na světě, které průmyslovou výrobu epoxidových pryskyřic zavedly a provozují. Výroba jejích základních typů byla v Ústí nad Labem spuštěna v roce 1955,  Spolchemie a.s. a japonská společnost Dainippon Ink and Chemicals (DIC) uzavřely v listopadu 2002 smlouvu o vzájemné spolupráci. Partnerství je založeno na licenci DIC technologie pro výrobu základní nízkomolekulární epoxidové pryskyřice v provozu EPISPOL I, jenž byl spuštěn v roce 2004. Společně s provozem EPISPOL II dosáhne produkce epoxidových pryskyřic kapacity 60 000 tun ročně.

 

 

 

S využitím podkladů Spolchemie a.s. připravil: František Janačík,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 

 

Radek Vonka zahájil ve Spolchemii provoz nové výroby Epispol II

Radek Vonka zahájil ve Spolchemii provoz nové výroby Epispol II

Radek Vonka zahájil ve Spolchemii provoz nové výroby Epispol II

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 18.9.2007 / 18.9.2007 | Zveřejnit od-do: 18.9.2007-18.10.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém