Orientační nabídka


 

Radní pro finance představil obcím a městům aktuální možnosti zhodnocování finančních prostředků

Radní Ústeckého kraje pro oblast finanční Jan Růžička představil zástupcům obcí a měst aktuální možnosti zhodnocení jejich prostředků. Díky krajem vyjednaným výhodným podmínkám mají obce, města a veškeré jejich organizace možnost zhodnocovat své prostředky formou evidenčního cash poolingu.
Tisková zpráva ze dne 25. září 2023
01
 

 
 
Díky dlouhodobému vyjednávání s bankami se podařilo Ústeckému kraji domluvit pro všechny obce, města a veškeré jejich organizace (školky, školy, domovy důchodců, údržby města, obchodní společnosti atd.) možnost zhodnocování provozních prostředků úrokovou sazbou na běžném účtu ve výši 6 % p.a. formou evidenčního cash poolingu. Vše je bez poplatků, převod platebního styku k jiné bance není potřeba.

V rámci prezentace představil radní Jan Růžička konkrétní podmínky a postup pro obce při zhodnocení jejich provozních prostředků na běžných účtech bez nutnosti zakládání spořících či termínovaných vkladů, aktuální výše zhodnocení dle nastavené individuální úrokové sazby pro obce v Ústeckém kraji. Zástupcům obcí byly současně předány kontakty pro sjednání služby zhodnocení prostředky. 

Hlavními výhodami zapojených účtů (cash poolingu) jsou: velice dobré zhodnocení na standartním běžném účtu, maximalizace výnosů ze všech spravovaných prostředků, neomezené nakládání se zapojenými prostředky či finanční stabilita vybrané bankovní instituce. 

00
Radní Ústeckého kraje Jan Růžička představil zástupcům obcí a měst aktuální možnosti zhodnocování provozních prostředků

01

03

Prezentace proběhla online formou

 
Zodpovídá: Bc. Jan Nový
Vytvořeno / změněno: 25.9.2023 / 25.9.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém