Orientační nabídka


 

Radní pro školství vyrážejí pro inspiraci na výměnný mezikrajský pobyt

Jsou sice prázdniny, ale na krajích se v oblasti školství nezahálí ani neodpočívá. Nejen že se finišuje s nejrůznějšími investičními akcemi na budovách škol, ale Ústecký kraj a Kraj Vysočina přistoupily k výměnnému pobytu radních zodpovědných právě za školství, vzdělávání a sport. Radní Jindra Zalabáková tak 10. a 11. srpna navštíví Vysočinu a radní Jan Břížďala přijede čerpat inspiraci do Ústeckého kraje.
Tisková zpráva z 9. srpna 2023
01
 

 
 

Návštěvy tak navážou na diskuze vedené v rámci školské komise Asociace krajů ČR, kde jsou rozdílné přístupy ke vzdělávání, ale také výsledky častým tématem. A kde jinde se dozvědět více, než přímo v terénu.

 

„Velmi se těším na příklady dobré praxe ať už ve spolupráci škol a firem, nebo třeba při výuce ekologických témat v Kraji Vysočina. Inspirace pro zkvalitňování výuky není nikdy dost. Stejně tak jsme připravili opravdu nabitý a zajímavý program kolegovi z Vysočiny tady u nás. Jsem si jistá, že tato výměna bude přínosná pro obě strany,“ uvedla radní Jindra Zalabáková z Ústeckého kraje.

 

Obě návštěvy začínají na krajských úřadech, kde se radní seznámí s chodem a vedením odboru školství, mládeže a sportu. Jan Břížďala bude pokračovat v Ústí nad Labem prohlídkou Speciální ZŠ, MŠ a PŠ, v Teplicích navštíví Střední školu stavební a strojní, následovat bude Statek Jezerka u Kadaně a místní gymnázium s hvězdárnou. Čtvrteční program ukončí technický klub v Žatci. V pátek pak přijde na řadu Střední lesnická škola ve Šluknově, Dětský domov v Krásné Lípě, ukázka cvičné lodi na SŠ lodní dopravy a technických řemesel v Děčíně a rozloučení na střední odborné škole v Roudnici nad Labem

 

Radní Jindra Zalabáková se na Vysočině seznámí s činností organizací Vysočina Education a Projektová kancelář Kraje Vysočina, navštíví nové gastrostudio OAHŠ Havlíčkův Brod, seznámí se s formami spolupráce firem a SPŠ stavební akademika Stanislava Bechyně v Havlíčkově Brodě, činností umělecké školy Akademie ve Světlé nad Sázavou, environmentálními aktivitami Chaloupek, oborem Energetik na SPŠ v Třebíči a na závěr navštíví také speciální a praktickou školu v Moravských Budějovicích.

 
Zodpovídá: Mgr. et Mgr. Magdalena Fraňková
Vytvořeno / změněno: 9.8.2023 / 9.8.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém