Orientační nabídka


 

Ředitel Národní knihovny ČR Tomáš Foltýn se setkal se zástupci knihoven z regionu

Na půdě Knihovny Ústeckého kraje se uskutečnilo jednání mezi vedením Národní knihovny České republiky a zástupci knihoven z regionu. Hlavním cílem setkání bylo představení nové strategie rozvoje Národní knihovny.
Tisková zpráva ze dne 15. března 2024
Národní knihovna ČR
 

 
 
Vedení největší tuzemské knihovny, která poskytuje metodickou podporu všem knihovnám v zemi, se na sever Čech vypravilo, aby se zde setkalo se zástupci knihoven z Ústeckého kraje a představilo jim strategii rozvoje Národní knihovny na období let 2024–2027.

V rámci setkání zároveň Knihovna Ústeckého kraje prezentovala své aktivity a plány jak v oblasti regionálních funkcí, tak i v oblasti inovací a rozvoje služeb pro čtenáře a další návštěvníky. V neposlední řadě zde byly představeny možnosti participace českých knihoven na projektu Ministerstva práce a sociálních věcí Jsem v kurzu, jehož cílem je zvyšování digitálních dovedností a kompetencí občanů ČR.

Jednání na půdě ústecké knihovny se kromě její ředitelky Jany Linhartové a dalších zástupců vedení zúčastnili i ředitelé a metodici knihoven z celého Ústeckého kraje. Přímo za Ústecký kraj pak byli jednání s Národní knihovnou přítomni předseda výboru pro kulturu a památkovou péči Vlastimil Skála a vedoucí odboru kultury a památkové péče Martin Kohl.

„Generální ředitel Národní knihovny Tomáš Foltýn a náměstkyně pro služby Lenka Maixnerová přehlednou formou prezentace inspirovali všechny přítomné především cestou tvorby nové strategie, která nevznikla na zadání zřizovatele, ale zdola. Neobvyklé je především zaměření dokumentu nikoli na knihovní fond, ale na lidské zdroje, protože každá knihovna jsou především lidé, kteří ji tvoří,“ zhodnotila setkání v Ústí nad Labem Martina Košanová, ředitelka Odboru komunikace Národní knihovny ČR.

Zdroj: Jan Černecký, mluvčí Knihovny Ústeckého kraje

Tomáš Foltýn představuje strategii Národní knihovny na období 2024–2027
Tomáš Foltýn představuje strategii Národní knihovny na období 2024–2027

Ředitelka Knihovny Ústeckého kraje Jana Linhartová spolu s generálním ředitelem Národní knihovny ČR Tomášem Foltýnem zahajují jednání v ústecké krajské knihovně
Ředitelka Knihovny Ústeckého kraje Jana Linhartová spolu s generálním ředitelem Národní knihovny ČR Tomášem Foltýnem zahajují jednání v ústecké krajské knihovně

 

Za Ústecký kraj byl na jednání přítomný předseda výboru pro kulturu a památkovou péči Vlastimil Skála
Za Ústecký kraj byl na jednání přítomný předseda výboru pro kulturu a památkovou péči Vlastimil Skála (vpravo)

 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 15.3.2024 / 15.3.2024 | Zveřejnit od: 15.3.2024
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém