Orientační nabídka


 

Regionální premiéra filmu Už Tě nemám rád zaplnila Hraničář

V úterý 30. dubna proběhla úspěšná regionální premiéra koprodukčního filmu Už Tě nemám rád, který vznikl ve spolupráci s Filmovou kanceláří Ústeckého kraje. Film měl premiéru 39. MFF ve Varšavě v roce 2023, kde získal zvláštní cenu poroty. Na premiéře nechyběla delegace tvůrců filmu, mezi nimi i režisér Zdeněk Jiráský a představitelé hlavních rolí Maisha Romera Kollmann a Daniel Zeman.
Už tě nemám rád film premiéra
 

 
 

„Film vznikl za finanční podpory Ústeckého kraje a naší filmové kanceláře. Jedná se nejen o podporu filmové umělecké tvorby, ale také o prestiž regionu a podporu místních podnikatelů, kteří pro filmaře dodávají potřebné služby,“ řekl náměstek Jiří Řehák, který má na starost kulturu a cestovní ruch.

 

Režisérem filmu, který vznikl v koprodukci ČR, Slovenska a Rumunska, je Zdeněk Jiráský, autor oceněného filmu Poupata. Příběh vypráví o první lásce, rodinných vztazích, útěku z domova a ztrátě iluzí.

 

Film se natáčel v reálných prostředích v Ústeckém kraji a v Rumunsku – mezi vizuálně nejatraktivnější lokace patřilo zřejmě nechvalně známé sídliště Ferentari, ale také překrásná místa v povodí Dunaje. Excelují zde také známí rumunští herci - Gabriel Spahiu a Marin Grigore. V Ústeckém kraji se natáčelo celkem 23 natáčecích dní.

 

V hlavních dětských rolích se představí Maisha Romera Kollmann a Daniel Zeman, dospělých rolí se ujali mj. Anita Krausová, Marián Mitaš a Réka Dérzsi. Dětské úlohy byly obsazeny na základě několika kol castingu s dětmi ze základních škol z Ústeckého kraje - řada z nich se natáčení filmu zúčastnila také v epizodních a dalších rolích.

 

Výroba filmu byla podpořena Ústeckým krajem, Státním fondem kinematografie, AVF, Sony Europe. Distributorem filmu je společnost Continental film.

1
Z premiéry (foto: Bionaut s.r.o.)

Na předpremiéře pronesl pár slov i radní pro kulturu a památkovou péči Jiří Řehák
Na premiéře pronesl pár slov i radní pro kulturu a památkovou péči Jiří Řehák (foto: Bionaut s.r.o.)

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. et Mgr. Magdalena Fraňková
Vytvořeno / změněno: 2.5.2024 / 2.5.2024
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém