Orientační nabídka


 

"Rozhodnutí Nejvyššího soudu o sporu mezi VZP a záchrankami vítám," říká Jiří Šulc

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
"Rozhodnutí Nejvyššího správního soudu vítám," říká hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc. "V podstatě ve stejné věci se totiž s VZP soudila také Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje, které je kraj zřizovatelem a v tomto sporu ji podporoval. Ukázalo se, že jsme stáli na správné straně."
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 3.10. 2007

 

„Rozhodnutí Nejvyššího soudu o  sporu mezi VZP a záchrankami vítám,“ říká Jiří Šulc

 

Nejvyšší soud s konečnou platností rozhodl více než dva roky starý názorový rozpor mezi ministerstvy zdravotnictví a financí o cenové regulaci v úhradách zdravotní péče. Na základě tohoto rozhodnutí

musí  Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) vyplatit záchrankám a dalším zdravotnickým zařízením stamiliony korun. Podle ministerstva financí limit úhrady péče z veřejného zdravotního pojištění daný maximální cenou za poskytnutou péči nesmí být překročen za žádných okolností, ministerstvo zdravotnictví překročení limitu připouštělo.  „Rozhodnutí Nejvyššího správního soudu vítám,“ říká hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc. „V podstatě ve stejné věci se totiž s VZP soudila také Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje, které je kraj zřizovatelem a v tomto sporu ji podporoval. Ukázalo se, že jsme stáli na správné straně,“ vysvětluje hejtman a uzavírá: „Pojišťovně se její pokus obohatit se na úkor záchranek nepodařil.“  Spor mezi pojišťovnou a krajskou záchrankou trvá více než tři roky, záchranné službě v něm jde asi o 16 milionů korun. Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje soud vyhrála v první instanci i u odvolacího soudu. Po té ale rozsudky zrušil Nejvyšší soud a případ se vrátil opět k prvoinstančnímu soudu, který dal opět za pravdu záchrance, VZP se ale opět odvolala. „Nynější rozhodnutí Nejvyššího soudu tedy ve sporu mluví v náš prospěch a  dává nám za pravdu,“ říká s uspokojením ředitel Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje Ilja Deyl.

 

Připravila:  Veronika Kindlová, tisková mluvčí Ústeckého kraje

tel. 475 657 726

mob.tel 737 203 666

kindlova.veronika@kr-ustecky.cz

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 4.10.2007 / 4.10.2007 | Zveřejnit od-do: 4.10.2007-4.11.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém