Orientační nabídka


 

Rybářský svaz zahájil zajímavou výstavu na jimlínském zámku

r
V pátek 1. dubna se na zámku Nový Hrad uskutečnilo slavnostní zahájení výstavy Českého rybářského svazu (ČRS) o sportovním rybolovu v Ústeckém kraji. Výstavu podpořil Ústecký kraj a koná se pod záštitou hejtmana Oldřicha Bubeníčka. Zahájení výstavy se zúčastnili představitelé kraje českého rybářského svazu. Výstava potrvá do 29. května a poslední dubnový den proběhne na zámku v rámci výstavy „Rybářský den na Novém Hradě“.
 

 
 

„Oceňuji iniciativu rybářského svazu, který přišel s nápadem připravit výstavu o sportovním rybolovu se zacílením na děti a mládež. Výstavu navštíví stovky dětí z městských škol a budou se zde moci seznámit nejen s rybařením, ale budou snad i motivováni k upevnění vztahu k přírodě a k její ochraně,“ řekl v úvodu hejtman Oldřich Bubeníček.

Miloš Urych, předseda Českého rybářského svazu za Severočeský územní svaz, seznámil přítomné s historií i současností rybářství v Ústeckém kraji a všechny zúčastněné pozval k prohlídce výstavy. Poděkoval Ústeckému kraji za podporu projektu a vedení zámku Nový Hrad za poskytnuté prostory.

Několika pěveckými, recitačními i tanečními vystoupeními zahájení výstavy obohatily děti ze ZŠ a MŠ Žalany.

Během slavnostního otevření výstavy byla oceněna Barbora Schneiderová, učitelka v ZŠ a MŠ Žalany, která zabezpečila kulturní vystoupení během akce, udělením čestného uznání ČRS. Barbora Schneiderová byla v minulém týdnu oceněna ministryní školství cenou Zlatý Ámos – český jazyk. Tato cena byla letos udělovaná poprvé a pro Ústecký kraj to je za dobu existence ocenění Zlatý Ámos poprvé, kdy získal tuto profesní cenu kantor z Ústeckého kraje. „Ámosce“ Barboře Schneiderové poblahopřál i hejtman Oldřich Bubeníček a náměstkyně Jana Vaňhová.

Ústecký kraj podpořil tuto akci zafinancováním autobusové dopravy pro 50 základních škol z Ústeckého kraje, jejichž žáci se pojedou na výstavu o sportovním rybolovu v průběhu celého akce podívat. Výstavu tak zhlédne na 2 000 dětí.

Za Ústecký kraj se zahájení výstavy zúčastnili Stanislav Rybák, 1. náměstek hejtmana, Jana Vaňhová, náměstkyně hejtmana a Jitka Sachetová, krajská radní pro oblast kultury a památkové péče. Mezi přítomnými byla dále Dagmar Waicová, vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy, Jaroslava Kuszniruková, vedoucí odboru SPRP a Radek Spála, vedoucí odboru kultury a památkové péče. Účast na zahájení též přijal Martin Žižka, ředitel odboru státní správy lesů, myslivosti, a rybářství z Ministerstva zemědělství ČR.

 

r
Úvodní slovo pronesl hejtman Oldřich Bubeníček

r

r

r

 

 

r

 

r
Miloš Urych, předseda Českého rybářského svazu na Ústecku

r
Zleva: Dagmar Waicová, vedoucí odboru ŠMT KÚÚK, krajská radní Jitka Sachetová, hejtman Oldřich Bubeníček a Martin Žižka, ředitel odboru státní správy lesů, myslivosti, a rybářství z Ministerstva zemědělství ČR


r
Náměstkyně hejtmana Jana Vaňhová s Dagmar Waicovou

r
Blahopřání a poděkování "Ámosce" Barboře Schneiderové

r

r

r

r

 

r
Starostka Jimlína Jana Mikovcová  v rozhovoru s hejtmanem

 

 

 

 


 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 1.4.2016 / 1.4.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém