Orientační nabídka


 

Seminář o výchově ke zdraví ve školách

a
Již po druhé v tomto roce se ve středu 28. března na Krajský úřad Ústeckého kraje v Ústí n. L. sjela další skupina 27 pedagogů z mateřských škol a základních škol kraje. Chtěli se také dozvědět něco více o výchově ke zdraví, ke zdravému životnímu stylu.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 29. března 2012

Seminář, který pro ně uspořádal odbor školství, mládeže a tělovýchovy ve spolupráci se Státním zdravotním ústavem v Praze, tyto informace nabídl. Mgr. Krunclová, lektorka ze Státního zdravotního ústavu v Praze, vysvětlila učitelům ve své prezentaci zásady a principy výchovy ke zdraví a nastínila postup, kterým se mají školy ubírat, pokud projeví zájem o zařazení té své školy do sítě Škol podporující  zdraví.

Mgr. Dagmar Kubátová Ph.D., členka Krajského koordinačního týmu a zároveň vysokoškolská učitelka Pedagogické fakulty UJEP v Ústí nad Labem, pohovořila o historii výchovy ke zdraví ve školách a o přípravě studentů s aprobací učitelství pro 1. stupeň ZŠ a speciální pedagogiky v oblasti výchovy ke zdraví. Jako příklady dobré praxe přiblížily své praktické zkušenosti  ředitelky Bc. Irena Droppová z Mateřské školy Pohádka v Ústí nad Labem a Mgr. Alena Tomášková ze Základní školy v Děčíně, Máchovo nám.  Tyto školy již podle principů zdravé školy pracují několik let a jsou držiteli certifikátu Zdravé školy.

Na závěr semináře byli pedagogové pozváni na malé občerstvení, které pro ně připravila Střední škola a Základní škola Trmice. Připravené občerstvení přesvědčilo všechny přítomné, že co je zdravé, je i chutné.

Všichni účastníci semináře obdrželi osvědčení o absolvování .

Připravily Mgr. Miloslava Sobotková a Bc. Jarmila Svobodová

Odbor školství, mládeže a tělovýchovy

Krajského úřadu Ústeckého kraje

1

2

3

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 29.3.2012 / 29.3.2012 | Schváleno / Zrušeno: 29.3.2012 / 28.4.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém