Orientační nabídka


 

Seminář SAPARD se konal v sídle kraje

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Tisková zpráva k semináři SAPARD ze dne 5.9.2002

            V konferenčním sále Krajského úřadu Ústeckého kraje se dnes uskutečnil seminář k programu SAPARD, který v rámci Evropské unie podporuje rozvoj zemědělství a venkova. Z tohoto speciálního fondu EU může letos Česká republika na různé projekty dostat až 820 miliónů korun. Seminář společně uspořádal Ústecký kraj a Škola obnovy venkova, o.p.s. Libčeves. „Všichni si uvědomujeme, že Ústecký kraj tvoří nejen velká města, ale i obce s menším počtem obyvatel. A právě venkovu musíme věnovat odpovídající pozornost,“ vyzvedl důležitost semináře zástupce ústeckého hejtmana Pavel Tošovský, pod jehož záštitou se celá akce konala.

            V prvním kole výběrového řízení pro získání finančních prostředků z programu SAPARD žadatelé z Ústeckého kraje neuspěli v předpokládaném rozsahu. I proto se dnešní seminář zabýval důkladnou přípravou pro kolo druhé, které bude vyhlášeno v září letošního roku. „Snažili jsme se účastníkům semináře v rámci přednášek poskytnout všechny dostupné informace, včetně metodických pokynů pro přípravu projektů. Máme pochopitelně velký zájem na tom, aby v celostátní konkurenci uspělo co nejvíce žadatelů z Ústeckého kraje. Hlavně proto jsme tento seminář uspořádali,“ dodal Pavel Tošovský.

            O finanční prostředky z programu SAPARD se mohou ucházet nejen obce a mikroregiony s počtem obyvatel do 10 000, ale i soukromé zemědělské podniky. Garantem realizace vybraných projektů je Ministerstvo zemědělství ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.  

Připravil: František Zálewský, odd. informací a styku s veřejností

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 5.9.2002 / 5.9.2002 | Zveřejnit od-do: 5.9.2002-5.12.2002
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém