Orientační nabídka


 

Seminář Veřejné sbírky a dotace přispěl k představení dobrých příkladů obnovy kulturních památek v Ústeckém kraji

foto
V úterý 21. června uspořádal odbor kultury a památkové péče Krajského úřadu Ústeckého kraje ve spolupráci s mediálním partnerem Institutem pro památky a kulturu, o.p.s. seminář Veřejné sbírky a dotace v oblasti památkové péče v Ústeckém kraji. Aleš Kozák, ředitel této organizace, vyzdvihl dobrou spolupráci s Ústeckým krajem, která byla navázána na minulém ročníku veletrhu Památky 2015 v Praze na Výstavišti v Holešovicích.
 

 
 

Semináře se zúčastnili zájemci jak z řad vlastníků kulturních památek, tak zástupci obcí, spolků a nadací z celého kraje. Seminář se svým obsahem zaměřil především na financování obnovy kulturních památek z více zdrojů. Vlastníkům kulturních památek se dostaly informace o možnosti čerpání financí z dotačních programů Ústeckého kraje. Otevřelo se téma pořádání a vyhlašování veřejných sbírek. Značný ohlas měly především příspěvky konkrétních dobrých příkladů z praxe.

 

Zástupkyně Ústecké komunitní nadace Kateřina Valešová přednesla svůj příspěvek o záměru zpřístupnění šikmé věže kostela Nanebevzetí Panny Marie a na tomto příkladu ukázala možnost získávání finančních prostředků od různých dárců. Diskuze pak byla věnována právě dotazům z oblasti veřejných sbírek.


"Seminář přispěl především k prezentaci dobrých příkladů obnovy kulturních památek v Ústeckém kraji, především těch nejohroženějších," zhodnotila smysl akce radní pro kulturu a památkovou péči Jitka Sachetová.


Zpracoval: Mgr. Jana Kuráňová, vedoucí oddělení památkové péče KÚÚK


foto
Seminář Veřejné sbírky a dotace v oblasti památkové péče v Ústeckém kraji – V zadní řadě Aleš Kozák z Institutu pro památky a kulturu, o.p.s., a  Kateřina Valešová z Ústecké komunitní nadace, v přední řadě Jana Kuráňová, vedoucí oddělení památkové péče Krajského úřadu Ústeckého kraje.

foto

                           Semináře se zúčastnili i vlastníci jednotlivých kulturních památek v Ústeckém kraji.

foto
   Kamila Hlaváčková ze Spolku pro obnovu památek Úštěcka přednesla příklady obnovy kulturních památek z této oblasti

 


 




 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 23.6.2016 / 23.6.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém