Orientační nabídka


 

Situace v osobní veřejné dopravě se lepší, autobusová doprava vykrývá 11 z 15 oblastí regionu

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Situace v osobní veřejné dopravě se lepší, autobusová doprava vykrývá 11 z 15 oblastí regionu
K 14. září 2006 je až na výjimky pokryto celé území Ústeckého kraje linkovou nebo příležitostnou autobusovou dopravou. "Stále se zapomíná, že DPÚK je povinen, dnes nebo zítra, zajistit všechny spoje, má platné licence a v platnosti jsou také řádně schválené jízdní řády. A těmi nemyslím ty proškrtané, které DPÚK bez souhlasu Dopravního úřadu vyvěsil po 9. září na svých označnících," konstatoval mimo jiné hejtman Jiří Šulc.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 14.9.2006

 

Situace v osobní veřejné dopravě se lepší, autobusová doprava vykrývá 11 z 15 oblastí regionu

 

K 14. září 2006 je až na výjimky pokryto celé území Ústeckého kraje linkovou nebo příležitostnou autobusovou dopravou. Představitelé Ústeckého kraje a pracovníci krajského úřadu tohoto stavu dosáhli po necelém týdnu od ukončení platnosti tzv. Vrchnostenského nařízení. Tím krajský úřad nařídil Dopravnímu podniku Ústeckého kraje a.s. zajistit do 9. září spoje, které dopravce svévolně přerušil mezi 1. a 4. srpnem tohoto roku a jejichž provoz po 9. září v plném rozsahu neobnovil. „Stále se zapomíná, že DPÚK je povinen, dnes nebo zítra, zajistit všechny spoje, má platné licence a v platnosti jsou také řádně schválené jízdní řády. A těmi nemyslím ty proškrtané, které DPÚK bez souhlasu Dopravního úřadu vyvěsil po 9. září na svých označnících. DPÚK zkrátka pokračuje ve svém protiprávním jednání a Ústecký kraj se snaží následky tohoto zásadního porušování práva, dopadajícího na občany zmírnit,“ konstatoval hejtman Jiří Šulc. 

V jedenácti dopravních oblastech z celkových patnácti bude od 18. září veřejná autobusová doprava zajištěna dopravci, s nimiž Ústecký kraj uzavřel rámcové smlouvy o závazku veřejné služby a kteří autobusové spoje podle objednávky kraje zajišťují na základě licencí a jízdních řádů. „Na krajské mapě zbývá jen několik oblastí, kde nejsou spoje příležitostnou dopravou vykryty ze sta procent. Zejména cestující ze Štětska mohou poděkovat odborářům, kteří přes svou celostátní centrálu dosáhli toho, že sem nemohlo přijet přibližně padesát autobusů, s nimiž se počítalo. K hůře zajištěným oblastem příležitostnou dopravou, tam kde pokrytí dosahuje přibližně pětaosmdesáti procent patří dále některé oblasti na Teplicku, například v okolí Žimi, Světce, Ohníče nebo Žalan a několik spojů schází také v oblasti Českého středohoří, například v okolí Lovečkovic nebo na Úštěcku,“ popsal hejtman Jiří Šulc aktuální stav.

            O stabilizaci situace v autobusové dopravě svědčí také mírně klesající četnost telefonátů na krajskou bezplatnou informační linku 800 876 011. Kontakt s cestujícími, kteří se zajímají o zajištění konkrétních spojů na této lince zajišťuje čtyřiadvacetihodinová služba, která má k dispozici tři telefonní přístroje. Pracovníci krajského úřadu prostřednictvím této linky vyřídili, od 1. srpna kdy byla uvedena do provozu, přes třicet tisíc hovorů, především se jednalo o dotazy směřující k zajištění konkrétních spojů. Aktuální přehled zajištěných autobusových linek nabízí také neustále aktualizované internetové stránky, přístupné z titulní stránky internetové prezentace Ústeckého kraje. 

 

 

Připravil : František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 14.9.2006 / 14.9.2006 | Zveřejnit od-do: 14.9.2006-14.10.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém