Orientační nabídka


 

Skalický dům sociální péče oslavil Abrahámoviny

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Skalický dům sociální péče oslavil Abrahámoviny
Náměstek hejtmana Petr Fiala a Petr Severa, pověřený řízením odboru sociálních věcí a zdravotnictví, se ve čtvrtek (15. 9.) zúčastnili oslavy půl století Domu sociální péče ve Skalici na Litoměřicku, příspěvkové organizace Ústeckého kraje.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne  16. 9. 2005

 

Skalický dům sociální péče oslavil Abrahámoviny

 

Náměstek hejtmana Petr Fiala a Petr Severa, pověřený řízením odboru sociálních věcí a zdravotnictví, se ve čtvrtek (15. 9.) zúčastnili oslavy půl století Domu sociální péče ve Skalici na Litoměřicku. Tyto „Abrahámoviny“ využili klienti, ale také bývalí i současní pracovníci, sponzoři, rodiče obyvatel a další příznivci zařízení, které je příspěvkovou organizací Ústeckého kraje, k dvoudennímu společenskému setkání, sportovním hrám a prezentaci s ukázkami řemesel, kterým se v DPS věnují.

   „V životě člověka jsou Abrahámoviny významným mezníkem, v životě takového zařízení to není jinak,“ řekl ve své zdravici náměstek hejtmana Petr Fiala. „Vážím si lidí, kteří pečují o zdravotně hendikepované. Péče o ně vyžaduje nezměrné úsilí, hodně lásky a také hodně duševních sil. To, jak je vidět, ve Skalicifunguje. Je jistě nejen mým přáním, aby i v dalších letech tomu tak bylo, aby vám všem také v přeneseném slova smyslu přálo počasí, jako se vám vydařilo po oba dva dny při vašich oslavách. Přeji vám také hodně štěstí v dalším počínání,“ řekl ke shromážděným zástupce Ústeckého kraje.

   V prostorách současného domu sociální péče byla v minulosti pouze vilka a o klienty se do roku 1978 staraly řádové sestry, po té přibyl další objekt. Dnes je zařízení, jehož kapacita je 102 obyvatel, pěkným domovem, zasazeným do krajiny a blízkosti lesa, s velkým přírodním areálem, v němž nechybí ani venkovní bazén a velké hřiště. „Ten výhled na Házmburk a na České středohoří, je opravdu pěkný,“pochválil polohu DPS krajský politik. Spolu s Petrem Severou si prošli všechny prostory a oddělení a se zájmem také sledovali připravený kulturní program. V něm nechyběly ukázky toho, co se obyvatelé Orlího hnízda, jak Skaličtí svému domovu důvěrně říkají, díky obětavému personálu naučili. Hodně se také zpívalo, recitovalo a tancovalo. Ve Skalici si půlstoletí provozu obyvatelé i jejich hosté pěkně užili.

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

 

Skalický dům sociální péče oslavil Abrahámoviny

Skalický dům sociální péče oslavil Abrahámoviny

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 16.9.2005 / 16.9.2005 | Zveřejnit od-do: 16.9.2005-16.10.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém