Orientační nabídka


 

Skončil čtyřdenní maratón filmů Femina Film 2007

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Skončil čtyřdenní maratón filmů Femina Film 2007
Radek Vonka, náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje (na snímku), vyjádřil na slavnostním ukončení festivalu Femina Film 2007 potěšení nad tím, že se tato akce už potřetí vrátila do krajského města.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 12.10. 2007

 

Skončil čtyřdenní maratón filmů Femina Film 2007

 

Třetí ročník Femina Film 2007 je již historií. Závěrečného večera s vyhlášením vítězů a předání ceny Femina Grande, který se konal včera večer v ústeckém Národním domě, byla přítomna řada hostí- ministryně vlády ČR pro lidská práva a národnostní menšiny Džamila Stehlíková, náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka nebo Jiří Vejvoda, ředitel Českého rozhlasu 2.

Od pondělí 8. do čtvrtka 11. října byla ústecká veřejnost „sycena“ plejádou zajímavých filmů, které nebyly jen o ženách a pro ženy, ale pro všechny ty, kteří rádi chodí do biografu, mají rádi dobrý film, festivalové dění a také doprovodný festivalový program. Filmové projekce, které navštívilo šest stovek diváků, sice nabízely koncentrovaný pohled na životní realitu ženskýma očima, ale otevíraly témata, která nejsou striktně viděna optikou ženy. „Neznamená to, když jejich autorkami jsou ženy, že jsou méně důležitá, atraktivní nebo je jim dávaný menší prostor. Ženy režisérky mnohokrát prokázaly, že jsou mužům stejného zaměření rovnocennými partnerkami, dokonce je dokázaly i předčít,“ říká Radek Vonka. Dodal, že filmy z dílen žen dokáží dostatečně profesionálně a pregnantně zachytit témata stejně kontroverzní a odvážná jako je tomu u jejich protějšků. Jsou z pohledu společnosti a veřejného života neméně kvalitní a výrazné.

Letošní 3. ročník Femina Film 2007 představil na stříbrných plátnech také nejnovější hrané filmy renomovaných i úspěšně debutujících českých a zahraničních režisérek. Kupříkladu Tajnosti Alice Nellis nebo Pusinky Karin Babinské a Petry Ušelové.

Radek Vonka na slavnostním ukončení čtyřdenního festivalu vyjádřil potěšení nad tím, že se svou čtyřiadvacetiletou tradicí potřetí vrátil do krajského města. „Jsem přesvědčený, že si akce oprávněně zaslouží pozornost a podporu. Jsem také rád, že se mezi Severočechy našlo dost těch, kteří se stále cítí být kinematografií osloveni a k pořádání tak pěkné akce se připojili.“ Radek Vonka v závěru poděkoval ředitelce festivalu Janě Víchové a řekl, že Ústecký kraj bude tuto kulturně společenskou akci nadále podporovat.

Porota rozhodla o udělení devíti cen a čestných uznání (např. za dokument, za animovaný film, za hraný film), přičemž zvláštní ocenění získala režisérka Alice Nellis a hlavní cena festivalu Femina Film 2007 byla udělena filmu Berkat a Maršo režiséra Davida Čálka.

           

Připravila:  Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení  tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741, 737 41 59 59

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 

 

Režisérka Alice Nellis.
Režisérka Alice Nellis.

Závěrečného ceremoniálu Femina Film 2007 se zúčastnila také rektorka Univerzity J. E. Purkyně Iva Ritschelová.
Závěrečného ceremoniálu Femina Film 2007 se zúčastnila také rektorka Univerzity J. E. Purkyně Iva Ritschelová.

Radek Vonka děkuje ředitelce festivalu za uspořádání významné akce Ústeckého kraje.
Radek Vonka děkuje ředitelce festivalu za uspořádání významné akce Ústeckého kraje.

Ministryně Džamila Stehlíková (vpravo) a ředitelka Femina Film 2007 Jana Víchová.
Ministryně Džamila Stehlíková (vpravo) a ředitelka Femina Film 2007 Jana Víchová.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 12.10.2007 / 12.10.2007 | Zveřejnit od-do: 12.10.2007-11.11.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém