Orientační nabídka


 

Společnost Glencore pokračuje v tradici výroby olejů v Ústí

gg
Hejtman Oldřich Bubeníček spolu s krajskou radní Jitkou Sachetovou se na pozvání Maurice Bensadona, manažera pro Českou republiku (Country Manager), seznámil ve čtvrtek 16. listopadu s aktivitami společnosti Glencore Agriculture Czech, s.r.o., která působí od roku 2011 v Ústí nad Labem na Střekově a zabývá se zejména výrobou a prodejem řepkového oleje.
 

 
 

Ústecký Glencore je pokračovatelem společnosti Setuza (1945-2011), která byla následníkem původních Schichtových závodů (1848-1945). V příštím roce tedy uplyne 170 let od založení slavné olejářské firmy Schicht na Střekově, která dala vznik nadnárodní společnost Unilever, a která je spjata se značkami jako Ceres či známém mýdlu s jelenem. Značku oleje Lukana uvedla na trh v roce 1904.

„Děkuji vedení ústecké společnosti Glencore za pozvání a za to, že jsem měl možnost seznámit se s jejím současným působením v České republice, v Evropě a ve světě. Vítám, že se Glencore řadí k úspěšným firmám v regionu a že se v rámci společenské odpovědnosti podílí na podpoře ústeckého fotbalu a hokeje, kultury a charity. Proto přeji společnosti hodně dalších úspěchů a děkuji za záchranu více než stošedesátileté olejářské tradice v krajském městě,“ shrnul dojem z návštěvy hejtman Oldřich Bubeníček.

Ředitel Maurice Bensadon, výrobní ředitel Andrej Macenauer a manažerka pro komunikaci a rozvoj lidských zdrojů Aneta Martišková seznámili představitele kraje se současným stavem výroby řepkového oleje v Ústí nad Labem. Technologie prošly modernizací, podnikový hasičský sbor má nové zázemí, zvětšily se výrobní kapacity. Firma pracuje na odstranění zápachů z extrakce, na který si někdy obyvatelé města stěžují. Glencore v Ústí má další plány modernizace s důrazem na bezpečnost a ochranu životního prostředí. Ústecký Glencore rozvíjí marketing tradičních značek olejů, jako je Ceresol, Lukana a Vegetol.

Logistika při výrobě a stáčení olejů je složitá a náročná. Přepravují se velké objemy surovin a produktů. „Velmi bychom uvítali, kdybychom pro dopravu našich komodit mohli využít celoroční splavnosti Labe. Vybudování plavebních stupňů Děčín bychom proto velmi uvítali a tento záměr plně podporujeme,“ řekl Maurice Bensadon.

Glencore je globálně operující společností téměř na všech kontinentech. Má na 160 tisíc zaměstnanců a její aktivity jsou rozděleny do tří divizí: Kovy a minerály, Energie a Zemědělské produkty. Zabývá se tedy i těžbou nerostů a získáváním kovů, jako například železo, kobalt, nikl a měď. Zaměřuje se též na biopaliva. Zemědělská divize zpracovává rostlinné zdroje, jako je pšenice, slunečnice, řepka a kukuřice.

gg
Zprava Maurice Bensadon, Aneta Martišková a Andrej Macenauer

gg
Zápis do pamětní knihy

gg

gg
Country Manager společnosti Glencore Maurice Bensadon a krajská radní Jitka Sachetová

 

gg
Aneta Martišková a Oldřich Bubeníček

gg
Pohled na výrobní areál z výšky 70 m na skladovacích silech, které Ústečané znají jako dominantu bývalé Setuzy

 

gg

gg









 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 19.11.2017 / 19.11.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém