Orientační nabídka


 

Spolupráce Vladimirské oblasti a Ústeckého kraje má dobrou perspektivu

bb
Ve středu 11. října zavítala do Ústeckého kraje delegace z družební Vladimirské oblasti. Seznámila se s porcelánkou v Dubí, uskutečnilo se jednání na Krajském úřadu a pracovní večeře v Bílině na pozvání hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka. K zástupcům Vladimirské oblasti se připojil i generální konzul Ruské federace v Karlových Varech Michail Ledeněv.
 

 
 

Při prohlídce porcelánky Český porcelán, a.s., v Dubí provázel hosty generální ředitel společnosti Vladimír Feix. V Ústí nad Labem se pak setkala primátorka družebního města Vladimir Olga Dejeva s ústeckou primátorkou Věrou Nechybovou.

Na Krajském úřadu Ústeckého kraje se odpoledne uskutečnil podpis Dohody o spolupráci měst Rumburk a Kiržač na další období. Dohodu podepsal starosta Rumburku Jaroslav Sykáček a starosta Kiržače Michali Gorin. Spolupráce měst trvá již 30 let. Došlo i na oficiální seznámení budoucích partnerských měst Krupky a Sudogdy za účasti starostů Zdeňka Matouše, který je současně krajským radním, a Alexandra Smirnova.

Důležitou částí návštěvy byla prezentace ekonomického a investičního potenciálu Vladimirské oblasti, které se ujal Oleg Makarov, první náměstek ředitele oddělení investic a ekonomiky Administrace Vladimirské oblasti a Olga Dejeva, primátorka města Vladimir. Možnosti ekonomické a obchodní spolupráce partnerských regionů přiblížila ředitelka Obchodní a průmyslové komory Vladimirské oblasti Tatjana Tarasova.

Na závěr návštěvy se uskutečnila pracovní večeře na pozvání  hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka. Průběhu návštěvy se za Ústecký kraj zúčastnil také náměstek hejtmana Jaroslav Foldyna a předseda Komise pro zahraniční vztahy RÚK Jaroslav Horák. Za další subjekty reprezentující Ústecký kraj se setkání zúčastnili zástupci společnosti Lázně Teplice, hospodářské komory a společnosti VisiTeplice.

Představitelé Vladimirské oblasti i Ústeckého kraje při setkáních vyjádřili potěšení, že v minulosti navázaná spolupráce regionů a měst prochází obnovou a má perspektivní pokračování. Při jednání byly nastíněny možnosti spolupráce škol, univerzit a obchodních a výrobních společností. Spolupráce bude probíhat i v oblasti kultury a cestovního ruchu.

Vladimirská oblast je jednou z centrálních oblastí Ruské federace, žije zde 1,4 milionu obyvatel a oblast má rozlohu 29 tisíc kilometrů čtverečních. Ekonomika oblasti je postavena na strojírenství i zemědělství a využívá moderní technologie.

První kontakty Ústeckého kraje s Vladimirskou oblastí byly navázány v roce 2009, kdy se delegace z Vladimiru zajímala o oblast školství a výměnných pobytů. Intenzivní vyjednávání o spolupráci a formulování memoranda však začalo nabývat reálných podob až v roce 2016 a dne 24. dubna 2017 byla finální verze memoranda schválena Zastupitelstvem Ústeckého kraje. K podpisu dohody o spolupráci došlo při příležitosti 5. Vladimirského meziregionálního ekonomického fóra dne 19. 5. 2017 ve Vladimiru, kde k memorandu své podpisy připojili hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček a Světlana Orlova, gubernátorka Vladimirské oblasti.

hh
V porcelánce v Dubí provedl delegaci Vladimír Feix (uprostřed)

vv
Primátorka Vladimiru Olga Dejeva (vlevo) s ústeckou primátorkou Věrou Nechybovou

gg
Jednání na krajském úřadu

 

ff
Náměstek hejtmana Jaroslav Foldyna (vlevo) s generálním konzulem Michailem Ledeněvem

 

ss
Starosta Kiržaču Michail Gorin a Sudogdy, Alexander Smirnov

 

ss
Podpis smlouvy Rumburk - Kiržač

 

ee
Navázání partnerství Krupka - Sudogda

 

vv
Oleg Makarov, první náměstek ředitele oddělení investic a ekonomiky Administrace Vladimirské oblasti a Olga Dejeva, primátorka města Vladimir

 

jh
Jaroslav Horák, předseda komise RÚK (vlevo), a náměstek hejtmana Jaroslav Foldyna

 

tt

ii

hh
Hejtman Oldřich Bubeníček (uprostřed) a vladimirská primátorka Olga Dejeva spolu s účastníky delegace Vladimirské oblasti

 



 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 12.10.2017 / 12.10.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém