Orientační nabídka


 

Správní rada DA České středohoří doporučuje vyhlášení insolvence

Správní rada Destinační agentury České středohoří doporučila řediteli agentury podat návrh na zahájení insolvenčního řízení. Důvodem je neschopnost společnosti splácet své závazky. Výkon činností přebírá Ústecký kraj ve spolupráci s Regionální rozvojovou agenturou ÚK.
01
 

 
 

Jednání správní rady DA České středohoří proběhlo za účasti všech šesti členů (dva za Ústecký kraj, dva za město Litoměřice a dva za Biskupství litoměřické jako všechny zřizovatele), dvou členů dozorčí rady a ředitele agentury Michala Horáčka. Správní rada přijala usnesení, v němž po důkladném zvážení všech variant doporučila řediteli vzhledem k evidentní neschopnosti o.p.s. splácet své závazky podat návrh na zahájení insolvenčního řízení. Tento krok shledala správní rada jediným možným a zároveň maximálně efektivním vzhledem k finanční situaci.

 

„Činnost destinačního managementu pro oblast České středohoří nicméně kontinuálně pokračuje, a to včetně realizace veškerého marketingu, turistických produktů a projektů,“ upřesnil předseda správní rady a krajský radní Tomáš Rieger.

S ohledem na stávající problémy, které dle názoru správní rady způsobil bývalý ředitel, a s na nezbytnou transformaci organizace z obecně prospěšné společnosti na jinou právní formu, přebírá výkon činnosti Ústecký kraj ve spolupráci s Regionální rozvojovou agenturou ÚK. Spolu s činností přecházejí na krajský úřad, potažmo na RRA, i nezbytné personální kapacity. Marketingová značka Brána do Čech, jejíž součástí je i České středohoří, je majetkem Ústeckého kraje a není vývojem v DA České středohoří dotčena.

 
Zodpovídá: Mgr. et Mgr. Magdalena Fraňková
Vytvořeno / změněno: 12.6.2023 / 12.6.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém