Orientační nabídka


 

Stát se zajímá o transformaci regionu

V Ústeckém kraji probíhá výjezdní zasedání Podvýboru pro regiony v transformaci Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí Senátu Parlamentu ČR a Podvýboru pro regiony v transformaci Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Členy podvýborů v regionu přivítali hejtman Jan Schiller a radní pro oblast přípravy a realizace projektů Iva Dvořáková, která je v sídle Inovačního centra Ústeckého kraje zároveň seznámila s projektem Transformačního centra Ústeckého kraje.
Tisková zpráva ze dne 18. září 2023
01
 

 
 
Podvýbory pro regiony v transformaci Sněmovny a Senátu Parlamentu ČR budou na území Ústeckého kraje zasedat v pondělí 18. září a úterý 19. září 2023. Během dnešního dne je čeká seznámení se strategickými projekty Transformační centrum Ústeckého kraje či RUR – region univerzitě, univerzita regionu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Členové podvýborů také navštíví depozitář technických památek Muzea Ústí nad Labem, kde probíhá výstava 126 let vodíkových technologií v Ústí nad Labem. Dále zavítají do společnosti SPOLCHEMIE, jejíž představitelé je seznámí s technologií produkce vodíku společnosti a představí jim projekt vodíkové mobility v MHD města Ústí nad Labem.

Nabitý program čeká členy podvýborů i v úterý. Navštíví elektrárnu Ledvice, lom ČSA a elektrárnu Prunéřov. Seznámí se se strategickým projektem Green Mine, projektem těžby lithia či se záměrem vybudování Gigafaktory v lokalitě Prunéřov.

1
Členy podvýborů přivítal na půdě regionu hejtman Jan Schiller (uprostřed) a radní Iva Dvořáková (vpravo)

2

 

2
První cesta podvýborů vedla do Inovačního centra Ústeckého kraje

 

3
Radní Iva Dvořáková představila projekt Transformační centrum Ústeckého kraje

 

5
Členové podvýborů se zajímali o transformaci Ústeckého kraje

 

7
 


 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 18.9.2023 / 18.9.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém