Orientační nabídka


 

Stejná šance dává handicapovaným smysl života

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Stejná šance dává handicapovaným smysl života
Na krajském úřadu se uskutečnilo vyhodnocení soutěže Stejná šance -Zaměstnavatel 2008. Jde o prestižní akci zaměstnavatelů, kteří lidem se zdravotním znevýhodněním dávají na pracovním trhu stejnou šanci jako ostatním.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 21. 4. 2008

 

Stejná šance dává handicapovaným smysl života

 

Za přítomnosti hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce (převzal nad akcí záštitu) a jeho náměstka Petra Fialy se dnes na krajském úřadu konalo slavnostní vyhlášení vítězů soutěže Stejná šance –Zaměstnavatel 2008. Jde o prestižní akci zaměstnavatelů, kteří lidem se zdravotním znevýhodněním dávají na pracovním trhu stejnou šanci jako ostatním a aktivně přispívají k jejich začleňování do společnosti.  Letos jde již o třetí ročník, do něhož se zapojilo 9 krajů z České republiky. V Ústeckém kraji se organizátorům soutěže, kterými jsou Agentury Osmý den a Rytmus Litvínov, sešlo celkem 31 nominací na nejlepšího zaměstnavatele( celkem v 9 krajích pak 114). Všem účastníkům i pořadatelům hejtman vyslovil poděkování. Podporované zaměstnávání má v České republice tradici od roku 1995. Díky Agentuře Osmý den našlo v Ústeckém kraji dlouhodobou práci v posledních třech letech 70 lidí s těžším zdravotním postižením. Na Ústecku se ročně zvyšuje počet osob, které získají s podporou této agentury zaměstnání, a to o 25%.

  „Každý jistě ví, že nejpalčivějším problémem našeho kraje je nezaměstnanost. V posledních měsících se počty lidí bez práce rychle snižují a spíš se potýkáme s nezaměstnatelností. Významné procento lidí bez práce jsou ti, kteří by rádi pracovali, ale z nejrůznějších důvodů nemohou pro svůj zdravotní handicap. Někteří mají proto ve společnosti výrazně těžší podmínky ke spokojenému životu a tudíž i pro hledání zaměstnání. Je velmi dobře, že existují organizace, které jim pomáhají jejich znevýhodnění vyrovnat a zařadit je do společnosti mezi ostatní. Jejich přístupu si velice vážím a zaslouží si veřejné poděkování,“ řekl krajský politik ve svém projevu. Zdůraznil, že zdravotní znevýhodnění neznamená, že člověk nemá touhu v životě něco dokázat. „Nedávno jsem si to plně uvědomil, když jsem navštívil v rámci setkání s novináři jednu kavárnu, kde zaměstnávají lidi s handicapem. Tady jsem si znovu připomenul to, co již bylo řečeno jinými: že je lépe než potřebným rozdávat chleba, je naučit chytat ryby…Naštěstí tato kavárna není jediná, která dokáže potenciálu, který v lidech se zdravotním postižením, je využít ku prospěchu svému, celé společnosti a především jich samotných. Dnešní den je toho dostatečným důkazem,“ konstatoval hejtman.

   Také Petr Fiala je přesvědčený, že lidé znevýhodnění na trhu práce zdravotním handicapem potřebují všestrannou podporu a ti zaměstnavatelé, kteří jim nabízejí příležitost, si zaslouží ocenění. „Jestliže zdravotně postiženým lidem nabídneme práci a pomůžeme jim, aby si ji udrželi, nedáváme jim tím jen vydělat. Je to pro ně velmi důležitá příležitost, jak získat sebevědomí a více samostatnosti. A je to asi také nejúčinnější způsob jak zlepšit kvalitu jejich života a napomoci jejich začlenění do běžné společnosti,“ míní náměstek hejtmana.

  V závěru malé slavnosti se uskutečnilo vyhlášení a ocenění vítězů krajského kola soutěže Stejná šance – Zaměstnavatel 2008. Nejvíce nominací získala rumburská společnost Schäfer a Sýkora, na místě druhém Gabriel s.r.o z Litoměřic a na třetím Restaurace a Bowling Ústí nad Labem. V první desítce jsou dále: J. Streckerová, Základní škola České mládeže Ústí n.L., město Mikulášovice, RTR Ústí n.L., Školní jídelna Dostálová, J. Filipec Děčín a Spirála.

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741,  737415959

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 

 

Stejná šance dává handicapovaným smysl života

Stejná šance dává handicapovaným smysl života

Stejná šance dává handicapovaným smysl života

Stejná šance dává handicapovaným smysl života

Stejná šance dává handicapovaným smysl života

Stejná šance dává handicapovaným smysl života

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 21.4.2008 / 22.4.2008 | Zveřejnit od-do: 21.4.2008-21.5.2008
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém