Orientační nabídka


 

Studentky uplatnily znalosti na Sicílii

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
škola stáž
Skupina šesti studentek z 3. a 4. ročníku Obchodní akademie a Střední školy zemědělské a ekologické v Źatci (OA a SOŠZE) v rámci projektu Erasmus + absolvovala odbornou stáž na Sicílii. Během pracovního pobytu uplatnily znalosti praktické i teoretické z odborných předmětů studijního oboru Ekologie a životní prostředí a Agropodnikání.
Tisková zpráva ze dne 24. února 2016
 

 
 

Děvčata získala na zahraničním pracovišti mnoho nových zkušeností a poznatků.  „Byly jsme rozděleny do dvou skupin a každá měla jiné pracovní zaměření. Hlavní náplní první skupiny bylo množení okrasných rostlin a péče o místní dřeviny. Druhá skupina měla za úkol přesazovat mladé stromky oliv a čistit sazenice citrusových stromů. Pracovní prostředí bylo velice příjemné a podle zaměstnavatelů jsme odvedly kvalitní a dobrou práci,“ uvedla Jitka Barborková, jedna ze studentek.

Se zástupcem agentury, která se školou dlouhodobě spolupracuje na zajišťování zahraničních projektů, byly studentky ubytovány v apartmánu v přímořském městě Barcellona Pozzo di Gotto. „Ve volných dnech pro nás hostitelská organizace zajistila kulturní program. První výlet byl na sopku Etnu a návštěva města Catania. O dalším víkendu jsme se vydali do městečka  Savoca, kde se natáčel známý film Kmotr a poté jsme přejeli do historického centra města Taormina. Ze stáže jsme se přivezly mnoho zážitků a zkušeností. Jsme moc rády, že jsme dostaly šanci zúčastnit se tohoto výjezdu. Naučily jsme se novým věcem a zdokonalily jsme se v cizím jazyce,“ řekla Pavlína Gyurisová, další studentka žatecké školy.

Zpracovaly: Pavlína Gyurisová a Jitka Barborková z OA a SOŠZE Žatec

01
Jedna skupina dívek se starala o citrusové plody.

02
Druhá zase přesazovala mladé stromky oliv.

 


 

 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 24.2.2016 / 24.2.2016 | Zveřejnit od-do: 24.2.2016-23.3.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém