Orientační nabídka


 

Své turné po regionech zahájila ministryně zdravotnictví v Ústeckém kraji

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Své turné po regionech zahájila ministryně zdravotnictví v Ústeckém kraji
Ministryně zdravotnictví Milada Emmerová navštívila 25.8. Ústecký kraj. Její návštěva je první z celé řady výjezdů, během kterých se chce ministryně seznámit s problematikou zdravotnictví v jednotlivých regionech.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 25.8. 2005

 

Své turné po regionech zahájila ministryně zdravotnictví v Ústeckém kraji

 

Ministryně zdravotnictví Milada Emmerová navštívila dnes (25.8) Ústecký kraj. Její návštěva je první z celé řady výjezdů, během kterých se chce ministryně seznámit s problematikou zdravotnictví v jednotlivých regionech. „Jsem rád, že paní ministryně přijala naše pozvání. To, že navštívila náš kraj jako první, mě těší, odvozuji z toho, že jsme v zorném úhlu ministerstva a že problémy ve zdravotnictví snad budeme řešit společně,“ řekl hejtman Jiří Šulc.  

            V úvodu návštěvy jednala Milada Emmerová s hejtmanem a jeho náměstky Radkem Vonkou a Petrem Fialou. Diskutovalo se například o tvorbě celostátní sítě veřejných zdravotnických služeb. Ministerstvo chce podle slov paní ministryně s kraji spolupracovat na vytváření republikového systému zdravotní péče. V této souvislosti zástupci kraje uvedli, že kraj má jeho o podobě jasnou představu, jeho páteří budou krajské nemocnice. „Upozornili jsem také na to, že ministerstvo by při vytváření sítě zdravotní péče mělo brát v potaz specifika jednotlivých krajů. Například v Ústeckém kraji není podle mne vhodné redukovat počet lůžek akutní péče. Zdraví obyvatel našeho regionu je totiž poznamenáno silně poškozeným životním prostředím a podle odborníků se tato skutečnost v horizontu několika let projeví například dalším nárůstem onkologických onemocnění,“ uvedl náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka.

Dalším významným tématem během jednání byla transformace krajských nemocnic do formy akciových společností. Ministryně zdravotnictví dala představitelům kraje za pravdu v tom, že forma příspěvkových organizací je pro nemocnice nevhodná. „Znovu jsme paní ministryni zopakovali, že zákon, který by umožnil vytváření zdravotnických zařízen,í tu měl být již před třemi roky. V současné situaci je tak změna krajských nemocnic na akciové společnosti jedinou možností jak pro občany našeho kraje zajistit efektivní a hospodárné zdravotnictví,“ řekl náměstek hejtmana Petr Fiala.

V druhé části jednání se zúčastnili ředitelé krajských nemocnic, kteří s ministryní  Emmerovou  diskutovali například o vládou schváleném navýšení mzdových tarifů pro pracovníky ve zdravotnictví nebo o problematice financování zdravotnické záchranné služby.

Na závěr své návštěvy Ústeckého kraje pak ministryně zdravotnictví navštívila ústeckou Masarykovu nemocnici. Seznámila se s průběhem její dostavby a prohlédla si některá zdravotnická pracoviště.

 

 

 

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

Své turné po regionech zahájila ministryně zdravotnictví v Ústeckém kraji

Své turné po regionech zahájila ministryně zdravotnictví v Ústeckém kraji

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 26.8.2005 / 26.8.2005 | Zveřejnit od-do: 26.8.2005-26.9.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém