Orientační nabídka


 

Tři otázky náměstkovi a zástupci hejtmana Radkovi Vonkovi

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Tři otázky náměstkovi a zástupci hejtmana Radkovi Vonkovi
Nedávno se na výstavišti v Českých Budějovicích uskutečnila výstava se soutěží Vzdělání a řemeslo. O úspěchu žáků roudnické SOŠ a SOU hovoříme s Radkem Vonkou, náměstkem a zástupcem krajského hejtmana.
 

 
 

 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 11.10.2007

 

Tři otázky náměstkovi a zástupci hejtmana Radkovi Vonkovi

Každý úspěch nás těší

 

Každoročně počátkem školního roku se na výstavě Vzdělání a řemeslo, která se koná na výstavišti v Českých Budějovicích, prezentují střední školy a učiliště z celé České republiky. V počtu zúčastněných škol nemá tato výstava konkurenci. Žáci tu prezentují to nejlepší, co se ve školách naučili. Sledujete, pane náměstku, úspěchy dětí ze škol, které Ústecký kraj zřizuje?

Jistě, těch informačních kanálů, které se ke mně sbíhají, je velmi mnoho a jsem rád, že v konkurenci ostatních se naše školy neztratily a výborně reprezentují sebe i náš region. Líbí se mi, abych uvedl příklad nejaktuálnější, že roudnická střední odborná škola a střední odborné učiliště jezdí do Českých Budějovic opakovaně a co víc, oceňuji, že nikdy se z výstavy nevracejí s prázdnou. Bylo tomu tak i letos, kdy se koná výstava Vzdělání a řemeslo už potřinácté.

 Víte také, co roudničtí žáci prezentovali a mělo v jižních Čechách největší úspěch?

Největší úspěch a první místo ve své kategorii, sklidil kovaný globus, na němž celý rok pracovali tři autoři – Jindřich Beck z oboru silniční doprava, Stanislav Jaroš, obor obráběč kovů a Jakub Žižka, obor klempíř pro strojírenskou výrobu. Neměl bych zapomenout uvést jména jejich pedagogů, kteří svým způsobem mají na úspěchu podíl také. Jsou to Karel Uhlíř a Arnošt Froňka. Další vavříny v podobě třetího místa z výstavy v Českých Budějovicích přivezli Jan Miksch a Martin Tomášek a Václav Vorlíček. Také v první polovině hodnocených výrobků skončila tepaná měděná čutora.

  Jaké zajímavosti se k vám ještě v této souvislosti dostaly?

  Třeba to, že práce na vybraném exponátu, když si žáci nejprve zhotoví technologický postup,trvají po celý školní rok. Ty úspěšné pak po skončení veletrhu v Českých Budějovicích škola představí na dalších výstavách, například v Litoměřicích nebo Ústí nad Labem.  

 Škola, zdá se, sklízí úspěch za úspěchem. Co byste rád řekl na závěr?

 Naše příspěvková organizace v Roudnici nabízí 550 žákům široké spektrum vzdělání. Jsou to nejen obory strojírenské a stavební, ale také obory služeb. Cílem školy je, aby studijní i učební obory představovaly tak široké spektrum nabídky, aby si každý uchazeč mohl vybrat vzdělávací program, který vyhovuje jeho schopnostem, zájmům a také potřebám trhu. Úspěchy, o nichž jsme nyní aktuálně hovořili, spadají do kategorie odborného školství. O to jsou cennější. Věřím, že se v průběhu roku k nám budou přicházet další příjemné zprávy o tom, jak si žáci a studenti na školách, jichž je zřizovatelem Ústecký kraj, dobře vedou.

 

Připravila:  Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení  tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741, 737 41 59 59

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 

Tři otázky náměstkovi a zástupci hejtmana Radkovi Vonkovi

Tři otázky náměstkovi a zástupci hejtmana Radkovi Vonkovi

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 11.10.2007 / 11.10.2007 | Zveřejnit od-do: 11.10.2007-10.11.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém