Orientační nabídka


 

Třídění odpadů se vyplácí, Antonín Terber předal trekkingové kolo výherci další soutěže

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Třídění odpadů se vyplácí, Antonín Terber předal trekkingové kolo výherci další soutěže
Předáním trekkingového kola byl v úterý (30.1.2007) slavnostně zakončen projekt "Doba odpadová - vyhyneme?", který s finanční podporou Ústeckého kraje 150 tisíc korun v uplynulém roce realizovalo občanské sdružení Magnum z Litoměřic.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 31.1.2007

 

 

Třídění odpadů se vyplácí, Antonín Terber předal trekkingové kolo výherci další soutěže

 

 

Předáním trekkingového kola byl v úterý (30.1.2007) slavnostně zakončen projekt „Doba odpadová – vyhyneme?“, který s finanční podporou Ústeckého kraje v uplynulém roce realizovalo občanské sdružení Magnum z Litoměřic. Trekkingové kolo převzal z rukou člena Rady Ústeckého kraje Antonína Terbera vítěž slosovací soutěže, Dezider Holub, klient Domova na zámku Liběšice, jenž je součástí Centra sociální pomoci Litoměřice, příspěvkové organizace Ústeckého kraje. „Je vidět, že myslet na třídění domácího odpadu se vyplácí,“ komentoval předání daru Antonín Terber. „Takovýto projekt si jednoznačně podporu z krajských financí zasloužil. Jeho název je více než případný, více než 80 % obyvatel v kraji je k třídění odpadů, které vynášejí ze svých domácností do kontejnerů, naprosto netečná. Neuvažují nad tím, že skládkování odpadů nemůže probíhat donekonečna. Naopak, mnohé studie prokazují, že se blíží doba kdy bude kapacita skládek vyčerpána a nové nebude kde založit. Pokud chceme žít v čistém, přívětivém životním prostředí, musíme myslet na recyklace. Prázdná pet lahev nebo obal od mléka, to není věc na vyhození, ale z velké části průmyslová surovina, velmi dobře zpracovatelná na výrobky s dobrou užitnou hodnotou. Projekt občanského sdružení Magnum přispěl k tomu, že se alespoň někdo nad tříděním odpadu zamyslel. Vítám, že chtějí tuto akci zopakovat a tentokrát v celokrajském měřítku,“ dodal.

            Novopečený držitel trekkingového kola přišel k výhře díky vstřícnosti vedoucí liběšického ústavu sociální péče Marie Kébrtové. Ta odeslala organizátorům vyplněný dotazník na jeho žádost. Výherce byl vylosován 10. ledna z celkem 420 odpovědí. „Kolo podle mého nemohlo přijít do lepších rukou. Dezider je výborný sportovec, mimo jiné několikanásobný držitel titulu mistra České republiky v běhu na lyžích a v přespolním běhu v kategorii sportovců s handicapem. A díky tomuto kolu se v tomto roce budeme moci opět, po dvouleté odmlce, účastnit závodů handicapovaných sportovců v Račicích,“ neskrývala svou radost vedoucí liběšického Domova na zámku.

            Cílem projektu „Doba odpadová – vyhyneme?“, na nějž občanské sdružení Magnum získalo dotaci 150 tisíc korun z krajského dotačního Programu rozvoje ekologické výchovy, vzdělávání a osvěty (EVVO) v Ústeckém kraji pro rok 2006, bylo připravit a provést osvětovou kampaně na téma odpady. Kampaň byla realizována formou prezentací na veřejných prostranstvích měst Ústeckého kraje v období listopad a prosinec 2006. Nástrojem pro získání zájmu obyvatel o problematiku byly kvalitně graficky i obsahově připravené tiskové materiály, webové stránky a uspořádaná slosovací soutěž. Dalším z cílů projektu bylo zvýšení povědomí obyvatel Ústeckého kraje o problematice odpadového hospodářství a o správném nakládání s vytříděným odpadem.

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

Slavnostního předání kola se vedle A.Terbera zúčastnili ředitel CSP Litoměřice Karel Prokop a Josef Friedrich, ředitel Labské investiční a.s.
Slavnostního předání kola se vedle A.Terbera zúčastnili ředitel CSP Litoměřice Karel Prokop a Josef Friedrich, ředitel Labské investiční a.s.

Výherce kola Dezider Holub se po převzetí kola od Antonína Terbera těší na první projížďku
Výherce kola Dezider Holub se po převzetí kola od Antonína Terbera těší na první projížďku

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 31.1.2007 / 31.1.2007 | Zveřejnit od-do: 31.1.2007-28.2.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém