Orientační nabídka


 

Třídenní konference k slavnostnímu zakončení projektu ReRegions se uskuteční v Mostě

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Mostecký Kulturní dům Repre bude ve dnech 17. - 20. dubna 2007 hostit účastníky konference, pořádané u příležitosti slavnostního zakončení projektu ReRegions. Tento mezinárodní dvouletý projekt byl zahájen v květnu roku 2005 v Ústí nad Labem a byl podpořen dotací z EU ve výši 1,034 milionu €.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 10. 4. 2007

 

Třídenní konference k slavnostnímu zakončení projektu ReRegions se uskuteční v Mostě

 

Mostecký Kulturní dům Repre bude ve dnech 17. – 20. dubna 2007 hostit účastníky konference, pořádané u příležitosti slavnostního zakončení projektu ReRegions. Tento mezinárodní dvouletý projekt byl zahájen v květnu roku 2005 v Ústí nad Labem s celkovým rozpočtem ve výši 1,034 milionu € z prostředků ERDF a EU. Jeho cílem je podpora vytváření sítí regionů, které spojuje těžba hnědého uhlí, pro sdílení know – how vedoucího k posilování regionální ekonomiky, restrukturalizace a dosažení trvale udržitelného ekonomického rozvoje. Do projektu se od počátku zapojilo vedle Ústeckého kraje ještě šest dalších subjektů z pěti evropských zemí – Prefektura Kozani a Centrum životního prostředí Kozani ze severního Řecka, AHG Univerzita Krakov z Polska, Okres Burgenland ze středního Německa, Obchodní, hospodářská a námořní komora CÁMARA Oviedo ze severního Španělska a Recyklační institut ze skotského Edinburgu. Projekt se zaměřil také na sociální a environmentální oblasti. V sociální oblasti byla řešena problematika nezaměstnanosti, lidských zdrojů, regionálního plánování a přímých investic. Environmentální oblast řešila postupy umožňující jak návrat přírody do zdevastovaných území, tak projekty, jejichž cílem je najít novou rovnováhu v kulturní, tedy člověkem užívané krajině. V rámci ReRegions ve všech partnerských zemích proběhly regionální workshopy, byly zpracovány návrhy vzorových studií, včetně sociálních a environmentálních projektů. Krajský úřad Ústeckého kraje spolupracoval se společnostmi R-Princip a Regionální rozvojovou agenturou Ústeckého kraje na sestavení návrhu českých vzorových řešení a projektů, které byly akceptovány oběma garanty za jednotlivé oblasti. Za oblast environmentálních řešení to byla společnost Centrum životního prostředí KEPE Kozani a za oblast socioekonomickou Obchodní, hospodářská a námořní komora CÁMARA Oviedo.

Mezinárodním projektem byly publikovány dvě příručky, zabývající se rekultivacemi a využitím území zasažených předcházející povrchovou důlní činností, složené z 10 případových studií uvádějících „best practices“ (nejlepší praktické zkušenosti) týkající se socioekonomických záležitostí a 13 případových studií řešících otázky životního prostředí včetně tzv. „Newsletters“. Příručky byly zpracovány na základě tématických workshopů a skupin a uvedeny na jednáních partnerů. V rámci projektu se podařilo zorganizovat několik odborných stáží vzájemnou výměnou vědeckých kapacit na výše uvedená témata a zdokonalit tak společnou pracovní metodologii s podporou vzájemného porozumění problematiky.Pro vzájemnou proaktivní komunikaci a on-line sdílení zkušeností slouží internetová platforma projektu ReRegions pod internetovou adresou www.reregions.com.

            Konečným výsledkem projektu ReRegions bude zřízení stálé pracovní sítě regionů zasažených předcházející důlní činností, zlepšení regionálních znalostí a posílení komunikačních kanálů mezi partnerskými regiony. Příklady „best practices“ budou využity v projektech financovaných z fondů EU a národního respektive regionálního financování.

 

Přehled některých aktivit Ústeckého kraje v rámci projektu ReRegions

 

1.11.2006

Účast na mezinárodním workshopu projektu ReRegions (Německo)

Dokument ve formátu PDF, velikost 152 kB

2.10.2006

Účast na mezinárodním workshopu projektu ReRegions pořádaném partnerem „Recycling Institute Edinburgh“ (Dundee, Skotsko)

Dokument ve formátu PDF, velikost 96 kB

28.6.2006

Účast na mezinárodním workshopu projektu ReRegions a na výměnném pobytu pracovníků (Oviedo, Španělsko)

Dokument ve formátu PDF, velikost 72 kB

12.6.2006

Účast na mezinárodním workshopu projektu ReRegions a na výměnném pobytu odborníků (Kozani, Řecko)

Dokument ve formátu PDF, velikost 164 kB

10.4.2006

Hejtman Jiří Šulc navštívil regionální projekt ReRegions v Mostě
V Mostě v hotelu Širák se 10. a 11. dubna 2006 sešli odborníci v rámci projektu ReRegions.

 

 

 

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 10.4.2007 / 10.4.2007 | Zveřejnit od-do: 10.4.2007-21.4.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém