Orientační nabídka


 

Tulipány, mlýny a… sídlo Evropské kosmické agentury

V rámci třídenního poznávacího zájezdu do Nizozemska navštívili žáci a žákyně Střední odborné školy technické a zahradnické z Lovosic Evropskou kosmickou agenturu (ESA).
Tisková zpráva ze dne 14. května 2024
Návštěva Holandska žáci Lovosice
 

 
 
Návštěva Evropské kosmické agentury je fascinujícím a vzdělávacím zážitkem, který studentům nabízí jedinečný pohled do světa vesmírného výzkumu. Jedním z vrcholů výletu bylo nahlédnutí do zákulisí montážních prostor společnosti pro vesmírné raketoplány. Studenti měli dokonce příležitost setkat se s českými inženýry a vědci, kteří pracují na těchto misích, a dozvědět se o výzvách, kterým čelí při průzkumu vesmíru.

Jednodenní výlet do Evropské vesmírné agentury nabízí jedinečný a obohacující zážitek pro žáky, kteří se zajímají o vědu, technologii, inženýrství či matematiku. Ponořením se do světa vesmírných programů mohou žáci získat nový pohled na naše místo ve vesmíru a neuvěřitelné úspěchy, které jsou možné díky mezinárodní spolupráci, jejíž velmi cennou součástí je i Česká republika.

Kromě Evropské kosmické agentury navštívili žáci a žákyně květinový park Keukenhof, historický skanzen Zaanse Schans s řemeslnými dílnami vyrábějící tradiční holandské produkty jako jsou sýry, dřevěné boty a keramika.

Poslední den patřil prohlídce hlavního města Amsterdamu, který je známý svými kanály lemovanými barevnými domy a tvořícími tak ikonický pohled na město. Tento pohled si všichni vychutnali během plavby lodí po amsterdamských grachtech (kanálech).

Jeden den žáci strávili v Evropské kosmické agentuře
Jeden den žáci strávili v Evropské kosmické agentuře

Navštívili také turisticky hojně navštěvovaný skanzen Zansee Schans
Navštívili také turisticky hojně navštěvovaný skanzen Zansee Schans

 

 



 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 14.5.2024 / 14.5.2024 | Zveřejnit od: 14.5.2024
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém