Orientační nabídka


 

Turistická sezóna v Českém Švýcarsku oficiálně zahájena

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Turistická sezóna v Českém Švýcarsku oficiálně zahájena
V pátek 30. května byla v Krásné Lípě zahájena turistická sezóna a pokřtěn nejen nový kalendář Českého Švýcarska na příští rok, ale také autobus na turistické lince č. 434.
 

 
 

Tisková zpráva z 2. června 2008

Turistická sezóna v Českém Švýcarsku oficiálně zahájena

V Domě Českého Švýcarska na Křinickém náměstí v Krásné Lípě (mimochodem –byl otevřen slavnostně v říjnu loňského roku i za účasti prezidentského páru) byla v pátek 30. května slavnostně zahájena nová turistické sezóna v této oblíbené lokalitě severozápadních Čech. Zároveň se křtu dočkal výpravný kalendář  na rok 2009 České Švýcarsko zblízka s fotografiemi V. Sojky. Vedle představitele kraje se krásnolipské akce zúčastnil také primátor města Děčína Vladislav Raška, starostové velkých měst severní části Ústeckého kraje a Jűrgen Stein, jenž je ředitelem Národního parku Saské Švýcarsko. Radek Vonka ve svém slovu zdůraznil význam Národního parku České Švýcarsko při rozvoji cestovního ruchu v našem kraji, spolupráci se spřáteleným saským parkem i společnou snahu celého Česko-Saského Švýcarska, aby byla tato unikátní lokalita zapsána v budoucnu do Přírodních památek UNESCO. To by ještě dále zvýšilo prestiž zdejšího území. 

            Zahájení nové turistické sezóny v Národním parku České Švýcarsko zorganizovala zdejší obecně prospěšná společnost právě symbolicky – v den Světového svátku sousedů a jak nám řekl zástupce hejtmana, v loňské sezóně navštívilo unikátní pískovcové výtvory i přírodu plnou zajímavých ekosystémů na 900 tisíc lidí, a značná část právě od sousedů – ze Saska a z celého Německa. K zájmu o památky i přírodní skvosty v našem kraji přispělo i otevření Schengenského prostoru; cestování přes hranice je prostě rychlejší.

            U příležitosti zahájení nové turistické sezóny pokřtil Radek Vonka spolu s primátorem Děčína Vladislavem Raškou autobus, který na lince č. 434 vozí turisty mezi Děčínem, Hřenskem, Chřibskou a Krásnou Lípou. Zmíněnou linku zřídil  Ústecký kraj a zajišťuje ji smluvní dopravce kraje - Dopravní podnik města Děčína.

 

Připravil Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 726

www.kr-ustecky.cz

 

        

 

Foto: archív o.p.s. České Švýcarsko
Foto: archív o.p.s. České Švýcarsko

Turistická sezóna v Českém Švýcarsku oficiálně zahájena

Turistická sezóna v Českém Švýcarsku oficiálně zahájena

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 2.6.2008 / 2.6.2008 | Zveřejnit od-do: 2.6.2008-1.7.2008
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém