Orientační nabídka


 

U zahájení XX. ročníku Tour de Feminin byl také Radek Vonka

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
U zahájení XX. ročníku Tour de Feminin byl také Radek Vonka
Radek Vonka, náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje (na snímku) uvedl dopolední losování a zahájení jubilejního dvacátého ročníku cyklistického etapového závodu žen Tour de Feminin v Krásné Lípě.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 12. července 2007

U zahájení XX. ročníku Tour de Feminin byl také Radek Vonka

Ve čtvrtek 12. července hodinu po poledni byl na Křinickém náměstí v Krásné Lípě na Děčínsku odstartován další ročník cyklistického závodu žen Tour de Feminin. Slavnostního dopoledního zahájení závodu  tradičně zařazeného do světového poháru cyklistiky žen se zúčastnili také náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka, člen krajské rady Robert Šatník, starosta obce Krásná Lípa Zbyněk Linhart a další hosté.

            Jubilejní dvacátý ročník se jede O Cenu Českého Švýcarska a letos nad ním převzali záštitu předseda Senátu PČR Přemysl Sobotka a hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc. Jak zdůraznil ve svém zahajovacím slovu Radek Vonka „Ústecký kraj podporuje rozvoj sportu a tělovýchovy pro všechny, dokladem toho mohou být například nedávno skončené Hry III. Olympiády dětí a mládeže České republiky, na nichž nechyběly mezi 4 500 sportovci ani mladé cyklistky,“ uvedl Radek Vonka. „I další akce, které zvyšují prestiž a image regionu se vždy těšily finanční i morální podpoře kraje, tím spíše, jde-li o akce mezinárodní a tak oblíbené, jako je Tour de Feminin. Přeji vám všem hezký pobyt v téhle nádherné části našeho kraje a co nejvíce sportovních úspěchů.“

            Na startu letošního závodu se prezentovalo celkem 19 týmů (například i národní týmy Německa, Litvy či Belgie) mezi 119 závodnicemi jsou cyklistky z patnácti zemí Evropy či Japonska. Pětietapový závod zavítá i v letošním červenci na území Německa a Polska, když etapovými městy tam budou Löbau a Bogatynia. V centru všeho dění, v Krásné Lípě, budou dekorovány nejlepší závodnice 15. července po obědě. Možná právě až nedělní pátá etapa se startem ve Varnsdorfu rozhodne o držitelkách čtyř „vítězných“ dresů - ceny dostane celkem deset nejlepších závodnic,  nejmladší cyklistka, která závod dokončí a premiérově bude oceněna i cyklistka na posledním místě etapového závodu.

            „Věřím, že všechny budou chtít vyhrát, nikoliv získat tu hezkou cenu pro dívku z chvostu pelotonu,“ řekl nám při společném focení s některými týmy závodu náměstek zástupce hejtmana ústeckého kraje Radek Vonka.

                                                                                         

připravil: Zbyněk Šebesta,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742, 603 192 629

sebesta.z@kr-ustecky.cz

U zahájení XX. ročníku Tour de Feminin byl také Radek Vonka

U cyklistek z Nizozemska (zprava) Zbyněk Linhart, Radek Vonka a Robet Šatník.
U cyklistek z Nizozemska (zprava) Zbyněk Linhart, Radek Vonka a Robet Šatník.

U zahájení XX. ročníku Tour de Feminin byl také Radek Vonka

Radek Vonka při úvodním slovu.
Radek Vonka při úvodním slovu.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 12.7.2007 / 12.7.2007 | Zveřejnit od-do: 12.7.2007-11.8.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém