Orientační nabídka


 

Účelová dezinformační kampaň společnosti Dopravní podnik Ústeckého kraje a.s. zřejmě nezná mezí

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Společnost Dopravní podnik Ústeckého kraje a.s. (DPÚK) dne 20.9.2006 v Hospodářských novinách uveřejnila inzerát nazvaný "Upozornění pro investory", ve kterém hrubě nepravdivým způsobem obviňuje hejtmana Ústeckého kraje z protiprávního jednání.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 21.9.2006

Účelová dezinformační kampaň společnosti Dopravní podnik Ústeckého kraje a.s. zřejmě nezná mezí

 

Společnost Dopravní podnik Ústeckého kraje a.s. (DPÚK) dne 20.9.2006 v Hospodářských novinách uveřejnila inzerát nazvaný „Upozornění pro investory“, ve kterém hrubě nepravdivým způsobem obviňuje hejtmana Ústeckého kraje z protiprávního jednání.

     Ústecký kraj příkře odsuzuje tuto kampaň, jejímž konečným účelem je získání neoprávněného majetkového prospěchu soukromou společností na úkor široké veřejnosti. Společnost DPÚK si osobuje výlučné právo provozovat veřejnou linkovou dopravu v Ústeckém kraji v rozsahu, který ona sama jednostranně stanoví a nadiktuje s cílem eliminovat jakoukoli konkurenci. Argument DPÚK, že se nejedná o služby poskytované v hospodářské soutěži je nejen zjevně nepravdivý ve světle prokázaného zájmu jiných dopravců, ale je v rozporu i se základními principy evropského práva.

     Je zcela nehorázné, pokud se společnost DPÚK dovolává zásad právního státu a evropského práva, která sama zcela flagrantním způsobem porušuje k újmě desetitisíců občanů Ústeckého kraje. Je projevem naprosté svévole a zlovůle, pokud společnost DPÚK označuje své nenaplněné podnikatelské záměry za nedemokratický postup orgánů samosprávy, které pouze plnily své povinnosti a odmítly, jak jim ostatně ukládá zákon, financovat neefektivní provoz soukromé společnosti DPÚK.

     Na těchto prostých faktech nemůže změnit cokoliv ani pokračující dezinformační kampaň, ani záplavy zjevně neodůvodněných podání, kterými nyní společnost DPÚK bezúspěšně zavaluje soudy a jiné státní orgány. Realita je prostá. Státní orgány se doposud věcně neztotožnily s žádným argumentem DPÚK, právě naopak - vyšetřují DPÚK pro hrubé porušení právních předpisů. Není žádný důvod se domnívat, že se na této realitě do budoucna cokoliv změní. Rozsah a finanční nákladnost dezinformační veřejné kampaně DPÚK a jejích dalších kroků v této věci ostatně samy o sobě dokládají, jaký osud mají peníze, jež společnost DPÚK získala v minulosti od Ústeckého kraje a o nichž tvrdí, že je použila výhradně na zajištění dopravních potřeb občanů.

     Ústecký kraj nemíní toto jednání DPÚK tolerovat a bude se proti němu bránit právní cestou. 

 

připravila : Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 21.9.2006 / 21.9.2006 | Zveřejnit od-do: 21.9.2006-21.10.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém