Orientační nabídka


 

Unikátní projekt o rybářství prorazil za hranice Ústeckého kraje!

001
Krátké filmy o rybách, rybářích a rybářství v Ústeckém kraji už shlédly stovky lidí z celé republiky. A milovníci rybaření se mají na co těšit. Natáčení na severu Čech pokračuje dál, materiálu bude ještě daleko více.
Tisková zpráva z 23. května 2012
 

 
 

Víte, jaká jsou v Ústeckém kraji nejlepší místa pro rybolov? Jaké ryby tu vůbec žijí a jak se o ně rybáři starají?  Jak odchovávají nové generace ryb, na co musejí nejvíce dávat pozor a jak při tom postupují? Na všechny tyto otázky dá odpověď zcela unikátní projekt, který za podpory Ústeckého kraje realizuje televizní produkční společnost MISTRAL TV produkce.

Po zhruba ročním natáčení vznikne cyklus 6 delších dokumentárních filmů o rybářství v Ústeckém kraji, který chce zpopularizovat tuto oblast nejenom lidem v kraji, ale také ukázat turistům, že za rybolovem lze jezdit i na sever Čech.

Natáčení začalo zhruba v polovině loňského roku a potrvá celou tuto sezónu. S kamerou už byl štáb při výlovech severočeských rybníků, při odchytu dospělých lososů a také při odchovu nových ryb.

Videa lidé uvidí nejenom na www.mistraltv.cz. Převzala je také severočeská pobočka Českého rybářského svazu.

„Ono rybářství je trošku opomíjeným odvětvím, i když rybářů jsou v Ústeckém kraji tisíce. Z těch filmečků máme obrovskou radost. Ukazují věci, které sportovní rybáři vidí někdy dokonce vůbec poprvé. Velice zajímavé jsou například díly věnované repatriaci lososa. Ty jsme už využili při přednáškách na základních školách,“ říká šéf severočeského svazu Tomáš Kava.

Filmy O RYBÁCH jsou určeny pro všechny, kteří mají rádi rybářství. „Proto vyzýváme všechny, kteří vědí o něčem zajímavém, nebo se mohou pochlubit svým úlovkem, ať nás určitě kontaktují. Telefonem nebo na mail produkce@mistraltv.cz,“ dodává za společnost MISTRAL TV produkce Iva Blažková.

Připravila: Magdaléna Jenčíková

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 23.5.2012 / 23.5.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém