Orientační nabídka


 

Usilujeme o modernizaci infrastruktury základních a středních škol, řekla v Bruselu radní Dvořáková

V Bruselu se uskutečnilo další jednání Platformy uhelných regionů. Zástupci Ústeckého kraje pod vedením radní pro oblast přípravy a realizace projektů Ivy Dvořákové se setkali s partnery z dalších uhelných regionů, kterých je v Evropě 33.
Tisková zpráva ze dne 19. dubna 2024
Brusel
 

 
 
V současné době se Ústecký kraj soustředí na zahájení jednání o Fondu spravedlivé transformace II. Významným nástrojem je tzv. Karlovarská deklarace, která usiluje zejména o podporu uhelných regionů po roce 2027. 

Na schůzce s prezidentem Vasco A. Cordeirem a předsedou komise pro územní soudržnost Emilem Bocem zástupci uhelných regionů z ČR, Německa a Polska získali podporu vrcholného vedení Evropského výboru regionů. Prezentace dokumentu je zařazena do červnového jednání v Bruselu. V rámci ČR bude toto téma otevřeno v červnu na Transformačním fóru ÚK.

Na jednání JTF platformy rezonovala potřeba podpory mladé generace, a to nejen na úrovni studentů, ale i dětí. „Toto téma, které zde zmiňuje komisařka pro soudržnost a reformy Elisa Ferreira, je nyní jednou z hlavních priorit Ústeckého kraje. V rámci Operačního programu Spravedlivá transformace se snažíme vyjednat masivní podporu pro modernizaci infrastruktury nejen středních, ale i základních škol v celém území ÚK. Ve spolupráci s územními partnery se zaměřujeme také na podporu vědy a výzkumu, podporu malých a středních podniků, nezapomínáme ani na podporu měst a obcí,“ uvedla radní Iva Dvořáková.

Vpravo stojí radní pro přípravu a realizaci projektů Iva Dvořáková
Vpravo stojí radní pro přípravu a realizaci projektů Iva Dvořáková

 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 19.4.2024 / 19.4.2024 | Zveřejnit od: 19.4.2024
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém