Orientační nabídka


 

Ústav sociální péče v Tuchořicích oslavil 35. výročí svého založení

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústav sociální péče v Tuchořicích oslavil 35. výročí svého založení
V letošním roce slaví Ústav sociální péče v Tuchořicích 35. výročí svého založení. Mezi gratulanty, kteří 4. listopadu přijeli klientům i zaměstnancům v rámci dne otevřených dveří popřát, nechyběli ani zástupci Ústeckého kraje, náměstek hejtmana Petr Fiala a krajský radní Vladimír Záhorský.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 4.11. 2005

 

Ústav sociální péče v Tuchořicích oslavil 35. výročí svého založení

 

V letošním roce slaví Ústav sociální péče v Tuchořicích 35. výročí svého založení. Mezi gratulanty, kteří 4. listopadu přijeli klientům i zaměstnancům v rámci dne otevřených dveří popřát, nechyběli ani zástupci Ústeckého kraje, náměstek hejtmana Petr Fiala a krajský radní Vladimír Záhorský. Svou návštěvu využili také k podrobnému seznámení s chodem ústavu i diskusi o jeho dalším rozvoji. Průvodcem jim byl jeho ředitel Pavol Dvorský.

V současné době obývá tuchořický ústav 60 klientů s lehčím i těžším stupněm mentálního postižení, chod ústavu pak zajišťuje více než 30 zaměstnanců. Práce s klienty a aktivity ústavu stojí na myšlence „pohyb je život“. V prostředí, kde průměrný věk klientů činí něco přes 43 let a kde nejstaršímu z nich je 55, toto motto platí dvounásobně. V široké škále pedagogické, výchovně vzdělávací, terapeutické a zájmové činnosti má proto své neodmyslitelné místo tělovýchova a sport. Ve sportovní činnosti je ústav velmi úspěšný a jeho reprezentanti se tradičně výborně umisťují na nejrůznějších soutěžích doma i v zahraničí. Tuchořický ústav je také sám pořadatelem celé řady sportovních i kulturních akcí. „Činnost ústavu rozhodně může sloužit jako výborný přiklad, že i lidé se zdravotní postižením dokáží žít aktivní a pestrý život. Zaměstnanci zdejšího ústavu v čele s panem ředitelem si rozhodně zaslouží náš obdiv. Myslím, že sportovní aktivity nebo péče o malý zoopark v areálu ústavu jsou jako součást terapie velmi prospěšné. Oceňuji i fakt, že se pro část klientů daří zajišťovat pracovní uplatnění, které jim dává možnost získat určité sebevědomí, které potřebuje každý z nás,“ poznamenal náměstek hejtmana Petr Fiala.

Ústav v Tuchořicích byl zřízen v roce 1970 jako Ústav sociální péče pro mentálně postižené chlapce. Domov zde našlo 50 svěřenců různého stupně mentálního postižení z celého tehdejšího Československa. Po letech svěřenci ústavu zestárli a ústav změnil název na ÚSP pro dospělé muže. Od 1.1. 2003 je zřizovatelem ústavu Ústecký kraj, který také financuje jeho činnost, V letošním roce pro něj ze svého rozpočtu vyčlenil bezmála 11 milionu korun.

           

 

 

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

Zástupci kraje se zapsali do pamětní knihy ústavu.
Zástupci kraje se zapsali do pamětní knihy ústavu.

Klienti ústavu se hostům mohli pochlubit mnoha úspěchy ve sportovních utkáních
Klienti ústavu se hostům mohli pochlubit mnoha úspěchy ve sportovních utkáních

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 7.11.2005 / 7.11.2005 | Zveřejnit od-do: 7.11.2005-7.12.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém