Orientační nabídka


 

Ústecký kraj bude mít centrum pro výcvik lidí pro nové investory

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústecký kraj bude mít centrum pro výcvik lidí pro nové investory
Na Střední škole technické v Mostě -Velebudicích vznikne nové vzdělávací a tréninkové centrum Ústeckého kraje. Jeho cílem bude zajistit kvalifikovanou pracovní sílu pro nové investory a podnikatele v regionu. Centrum (polygon) se zaměří na profesní přípravu montážních dělníků a nižšího dělnického managementu. Veřejné prezentace projektu, která se konala dnes (23.1.) v prostorách školy, se zúčastnil hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc, jeho náměstek Petr Fiala a další hosté.
 

 
 

 

 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 23. 1. 2007

 

Ústecký kraj bude mít centrum pro výcvik lidí pro nové investory

 

Na Střední škole technické v Mostě –Velebudicích vznikne nové vzdělávací a tréninkové             centrum Ústeckého kraje. Jeho cílem bude zajistit kvalifikovanou pracovní sílu pro nové investory a podnikatele v regionu. Centrum (polygon) se zaměří na profesní přípravu montážních dělníků a nižšího dělnického managementu. Záměr bude oficiálně zahájen již 1. února letošního roku, kromě velebudické školy se do něho aktivně zapojí Ústecký kraj, vládní agentura CzechInvest a VIA Praha. Realizace bude stát zhruba 25 milionů korun, finance na záměr by měly částečně plynout ze strukturálních fondů Evropské unie. Podílet se budou také podnikatelé, kteří budou polygon využívat ke školení svých nových zaměstnanců.

Veřejné prezentace projektu, která se konala dnes (23.1.) v prostorách školy, se zúčastnil hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc, jeho náměstek Petr Fiala, dále zástupci zahraničních investorů, mířící například do strategické průmyslové zóny Triangle, zóny Joseph, úřadů práce a další představitelé společností, které tento záměr oslovil. Podle náměstka Petra Fialy, který na prezentaci měl úvodní slovo, cvičné pracoviště nabídne pro uvažovaný polygon ty nejlepší podmínky pro odbornou přípravu. “Již za několik dní zahájí práce tým, který bude analyzovat potřeby zaměstnavatelů a studii proveditelnosti,“ řekl náměstek Petr Fiala a dodal. “O měsíc později začne pracovat náborové středisko, v dubnu přijdou na řadu stavební úpravy a rekonstrukce prostor, v nichž se potenciální zaměstnanci budou zaučovat na trenažérech, simulujících reálné procesy a operace. S výukou počítáme v květnu. Nemyslíme si, že by mělo centrum sloužit jen dva tři roky, cílem je fungování minimálně deset let. Přeji proto nám všem, aby se projekt osvědčil a přinesl kýžený úspěch,“ uvedl zástupce kraje.

Hejtman Jiří Šulc veřejnou prezentaci zakončil a také on ve svém slově zdůraznil, že Ústecký kraj má na existenci vzdělávacího polygonu eminentní zájem. “Dlouhodobé snižování nezaměstnanosti a zlepšování vzdělanostní struktury kraje patří k našim hlavním prioritám. Polygon jistě bude mít na tento fakt pozitivní vliv,“ konstatoval hejtman a pokračoval: “Navíc platí, že kvalifikovaná pracovní síla přitahuje moderní technologické společnosti. Takže vzdělávací středisko nejenže přispěje ke snížení nezaměstnanosti v našem kraji, ale v delším časovém horizontu zvyšuje naše šance přilákat do regionu zajímavější investice“, řekl krajský politik a přiznal, že osobně je  rád, že se myšlenka, týkající se zrodu výukového a tréninkového centra ujala tak brzy. „Vždyť jsem byl v této souvislosti kontaktován teprve v říjnu loňského roku. A již letos  v únoru se projekt spouští. To je skutečně obdivuhodně krátký čas. Jsem proto  rád, že jsem hned na počátku vyslovil myšlence  podporu a rozhodl se projekt zaštítit. Jak se bude záměr vyvíjet dál, a věřme, že dobře, bude záležet na mnoha aspektech. Podstatné bude to, jak se poptávka setká s nabídkou, jak se zájemci budou schopni nabízenou práci naučit, adaptovat na požadované podmínky a profesně se uplatnit,“ připomenul hejtman. Je přesvědčený, že mostecká střední technická škola má odpovídající zázemí, včetně personálu a projekt, na jehož konci je zlepšení vzdělanosti obyvatel regionu, je schopna plně realizovat. Hejtman přítomným  zopakoval notoricky známý fakt – že „Ústecký kraj patří mezi oblasti s  dlouhodobě vyšší nezaměstnaností. Snad se konečně pro nás začne blýskat na lepší časy. Například  vloni se našemu regionu podařilo přilákat 35 nových investičních projektů, ve kterých najde zaměstnání přes 8 tisíc lidí,“ prozradil představitel  kraje a  vyslovil přesvědčení, že právě vzdělávací a tréninkové centrum těmto lidem přechod do nového zaměstnání maximálně ulehčí. Výhody podle hejtmana získají i podnikatelé, kteří budou vědět, kde hledat spolehlivé zaměstnance. Polygon by měl začít pracovat v průběhu letošního roku. Už v prvních fázích fungování by každý měsíc měl připravit na dvě stovky absolventů.

 

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení  tiskových informací  

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

Ústecký kraj bude mít centrum pro výcvik lidí pro nové investory

Ústecký kraj bude mít centrum pro výcvik lidí pro nové investory

Ústecký kraj bude mít centrum pro výcvik lidí pro nové investory

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 23.1.2007 / 23.1.2007 | Zveřejnit od-do: 23.1.2007-23.2.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém