Orientační nabídka


 

Ústecký kraj budou křižovat nové autobusy

Celkem 90 kusů autobusů dodá Ústeckému kraji společnost Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi Anonim Şirketi, která je jedním z největších výrobců automobilové techniky v Turecku. Průměrná cena jednoho autobusu včetně odbavovacího zařízení činí 3,95 milionu korun. Prvních deset autobusů bylo předáno v minulém týdnu.
Tisková zpráva ze dne 19. července 2023
Nové autobusy značky OTOKAR
 

 
 
Pro Ústecký kraj byly vybrány autobusy modelu Vectio U LE. Jedná se o částečně nízkopodlažní příměstské autobusy s celkovou kapacitou 50 míst – 35 k sezení a 15 ke stání. V jejich výbavě je kladen důraz na komfort cestujících, jsou proto vybaveny klimatizací i přídavnými radiátory. Disponují výklopnou plošinou pro snazší nástup a výstup osob se sníženou schopností pohybu. Dovolují nabíjení osobní elektroniky pomocí USB přípojek. V každém autobusu se nachází přehledné informační panely, odbavovací zařízení s možností platby bankovní kartou a kamerový systém. Některé vozy budou vybaveny pro přepravu kol.

„Dělá mi velkou radost, že bude mít Ústecký kraj brzy vlastní flotilu autobusů, navíc kvalitních a nadstandardně vybavených, se kterými bude cestování příjemné, pohodlné a především spolehlivé,“ shrnul akvizici autobusů hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller.

Autobusy budou nasazeny v celém Ústeckém kraji, ve všech dopravních oblastech, které zajišťuje Dopravní společnost Ústeckého kraje. Jedná se o oblast Ústecka, Děčínska, Litoměřicka, Lounska, Bíliny/Litvínova a Podbořanska.

„Nákup nových autobusů je pro Dopravní společnost Ústeckého kraje významným krokem, protože již nebude třeba autobusy pronajímat jako doposud. To přinese finanční úsporu a zároveň i výrazné zlepšení podmínek pro cestující,“ doplnil Marek Hrabáč, radní pro oblast dopravy a silničního hospodářství.

Rámcová dohoda o nákupu byla uzavřena 19. dubna 2022, kupní smlouva na dodávku všech autobusů pak 13. září 2022. Celková kupní cena činí 346 901 893, 50 korun. Nákup autobusů je hrazen z uzavřeného úvěru. Na základě dalších jednání a výrobních kapacit byl stanoven termín dodání v červenci, srpnu a na začátku září 2023.

Slavnostní prezentace nových autobusů proběhla ve středu 19. července 2023 na Mírovém náměstí v Ústí nad Labem. Akce se krom představitelů kraje zúčastnili zástupci Dopravní společnosti Ústeckého kraje v čele s jejím ředitelem Milanem Šlejtrem a delegace dodavatele z Turecka, kterou vedl Hakan Bubik, ředitel mezinárodního prodeje a marketingu. Jako čestný host se události účastnila atašé Velvyslanectví Turecké republiky Berat Demirci Corut. 
 

Hejtman Jan Schiller probírá akvizici autobusů se zástupci turecké strany
Hejtman Jan Schiller probírá akvizici autobusů se zástupci turecké strany

Představení nových autobusů
Představení nových autobusů

Slavnostní předání autobusů pro Ústecký kraj
Slavnostní prezentace autobusů proběhla na Mírovém náměstí v Ústí nad Labem

 
Zodpovídá: Mgr.et Bc. Ondřej Nitsch
Vytvořeno / změněno: 19.7.2023 / 19.7.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém