Orientační nabídka


 

Ústecký kraj hostil závěrečnou konferenci mezinárodního projektu ENLARGE - NET

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústecký kraj hostil závěrečnou konferenci mezinárodního projektu ENLARGE - NET
Na závěrečné konferenci, uspořádané u příležitosti ukončení evropského projektu ENLARGE - NET se 12. května 2005 v sídle Ústeckého kraje sešli zástupci měst a regionů ze Svobodného státu Sasko, Dolnoslezského vojvodství a Libereckého a Ústeckého kraje.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 13. 5. 2005

 

Ústecký kraj hostil závěrečnou konferenci mezinárodního projektu ENLARGE – NET

 

Na závěrečné konferenci, uspořádané u příležitosti ukončení dvouletého projektu ENLARGE – NET se 12. května 2005 v sídle Ústeckého kraje sešli zástupci měst a regionů ze Svobodného státu Sasko, Dolnoslezského vojvodství a Libereckého a Ústeckého kraje. 

Účastníci závěrečné konference, mezi nimi hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc, jeho náměstek Petr Fiala, primátor města Ústí nad Labem Petr Gandalovič nebo starosta města Drážďany Ingolf Rossberg konstatovali, že se podařilo naplnit hlavní záměr projektu – vytvoření vzájemných informačních sítí mezi regiony tří zemí. Hlavními tématy konference byly rozvoj městských regionů a zhodnocení dosavadních výsledků programu ENLARGE-NET. „Tajemstvím úspěchu našich regionů v nové spojené Evropě je podle mého názoru právě ve spolupráci, v hledání toho, co máme společného, toho s čím si můžeme vzájemně pomoci. Tento projekt významně napomáhá vzájemné komunikaci. Ústecký kraj se snaží sbírat u svých sousedů zkušenosti například v oblasti právního zakotvení organizace lékařské pohotovostní služby. U nás potřebné právní úpravy chybí a je zbytečné znovu je vymýšlet, když jinde fungují. Tím, že se  dokážeme poučit u sousedů, ušetříme peníze i čas,“ řekl hejtman Jiří Šulc. Z programu ENLARGE-NET již vzešlo několik konkrétně zaměřených projektů. Rozjíždí se například program EU-MED-EAST, který má vytvořit integrovaný zdravotnický a sociální prostor, připravuje se výměnný program pracovníků veřejné správy a vzniká i turistický atlas pro zúčastněné regiony.

Projekt ENLARGE - NET s rozpočtem 615 tisíc € podalo koncem roku 2002 město Drážďany a Evropskou komisí byl hodnocen jako nejlepší z německých projektů. Geografická osa oblasti spolupracujících regionů projektu ENLARGE-NET je tvořena pásem Krušných, Lužických a Jizerských hor a Krkonoš a v průběhu jeho trvání byly vytvořeny předpoklady pro užší mezinárodní spolupráci v oblastech vymezených do pěti tematických celků: personální rozvoj a modernizace veřejné správy, migrace a sociální záležitosti, regionální rozvoj a infrastruktura, životní prostředí a ochrana proti katastrofám a hospodářství a turistický ruch. Partnery projektu byly vládní prezidium Drážďany, město Chemnitz, úřad maršálka Dolnoslezského vojvodství a město Wroclaw, dále Ústecký kraj a město Ústí nad Labem, Karlovarský a Liberecký kraj, Institut ekologického a regionálního rozvoje Drážďany a Saský komunální vzdělávací institut.

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

Ústecký kraj hostil závěrečnou konferenci mezinárodního projektu ENLARGE - NET

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 13.5.2005 / 13.5.2005 | Zveřejnit od-do: 13.5.2005-13.6.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém