Orientační nabídka


 

Ústecký kraj navštívil prezident Václav Klaus s manželkou Livií

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústecký kraj navštívil prezident Václav Klaus s manželkou Livií
Prezident České republiky Václav Klaus s manželkou Livií navštívil Ústecký kraj. Celé čtvrteční dopoledne strávil prezident ve městě Most. Před budovou magistrátu v Mostě prezidenta a jeho ženu přivítal hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc a primátor města Mostu Vladimír Bártl. V programu oficiální návštěvy bylo na programu setkání s občany před budovou mosteckého magistrátu.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 17.10.2006

Ústecký kraj navštívil prezident Václav Klaus s manželkou Livií

 

Prezident České republiky Václav Klaus s manželkou Livií navštívil Ústecký kraj. Celé čtvrteční dopoledne strávil prezident ve městě Most. Před budovou magistrátu v Mostě prezidenta a jeho ženu přivítal hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc a primátor města Mostu Vladimír Bártl. V programu oficiální návštěvy bylo na programu setkání s občany před budovou mosteckého magistrátu.

Prezident i jeho žena poděkovali za pozvání. „Jsme rádi, že se po dvou letech vracíme do Mostu a jsme zvědaví na to, co se zde změnilo a co z vašich plánů se vám podařilo uskutečnit. Nebylo  zcela jednoduché najít v programu čas, zvlášť nyní, v obtížné politické situaci, kterou Česká republika prožívá,“ uvedl prezident Václav Klaus. Mostečané také dostali možnost položit prezidentovi, hejtmanovi a primátorovi dotazy. Hovořilo se o sestavování vlády a úloze prezidenta v tomto obtížném procesu, jeden z dotazů se týkal i zásadního problému celého regionu, kterým je nezaměstnanost.

     „Nikdo, kdo žije v našem kraji, nemůže být slepý k problémům, které se týkají nás všech. Proto jsme vyvinuli maximální úsilí při přípravě průmyslových zón, které mají právě k nám přilákat zahraniční investory. To se nám daří, o pozemky na průmyslové zóně Joseph na Mostecku již projevil zájem zahraniční výrobce domácí bílé elektroniky. Pro zónu Triangle u Žatce jsme letos během krátké doby získali dvě významné japonské firmy IPS Alpha a Hitachi, které zde budou vyrábět LCD monitory a televizory s plochou obrazovkou. Všichni tito noví investoři nabízejí práci pěti tisícům lidí z našeho regionu, znamená to, že práce je a další pracovní místa budou ještě přibývat,“ řekl v odpovědi na dotaz hejtman.

     Program prezidenta a jeho ženy dále obsahoval návštěvu Židovského hřbitova v Souši u Mostu, kde se prezidentský pár setkal s představiteli Židovské obce Teplice, která tuto kulturní památku spravuje.  Poté prezident s doprovodem pokračoval do vinařství Ivana Váni, který před dvěma lety založil vinici na jižním svahu vrchu Hněvín. Na vinici Livie  tak dnes prezidentský pár oficiálně zahájil sklizeň hroznů, ze kterých bude vyroben rýnský ryzlink. Výtěžek z prodeje tohoto vína z letošní sklizně bude určen na charitu.

     V mosteckém hospici se prezident s chotí setkali s personálem tohoto zdravotnického zařízení, které od července roku 2005 poskytuje nezbytnou kvalitní a komplexní zdravotnickou péči nevyléčitelně nemocným.

     Poslední zastávkou byl Hipodrom Most a oběd s představiteli města Mostu a Ústeckého kraje.

     „Jsem rád, že si prezident ve svém nabitém programu našel čas na návštěvu našeho regionu, i když se jednalo jen o několik hodin. Věřím, že se k nám na sever Čech brzy vrátí, a že další prezidentská návštěva se uskuteční již v příštím roce,“ řekl hejtman Jiří Šulc.

 

připravila :Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz

 

Prezidentský pár se zaměstnanci mosteckého hospicu -milé foto na závěr návštěvy.
Prezidentský pár se zaměstnanci mosteckého hospicu -milé foto na závěr návštěvy.

Na vinici Livie: Prezident Václav Klaus spolu s hejtmanem Jiřím Šulcem, primátorem města Mostu Vladimírem Bártlem (zcela vpravo) a vinařem Ivanem Váňou.
Na vinici Livie: Prezident Václav Klaus spolu s hejtmanem Jiřím Šulcem, primátorem města Mostu Vladimírem Bártlem (zcela vpravo) a vinařem Ivanem Váňou.

Prezident ČR Václav Klaus s chotí Livií, hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc a předseda Židovské obce Teplice Oldřich Látal při návštěvě Židovského hřbitova v Souši u Mostu.
Prezident ČR Václav Klaus s chotí Livií, hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc a předseda Židovské obce Teplice Oldřich Látal při návštěvě Židovského hřbitova v Souši u Mostu.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 19.10.2006 / 19.10.2006 | Zveřejnit od-do: 17.10.2006-17.11.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém