Orientační nabídka


 

Ústecký kraj navštívili odborníci na organizaci firemních akcí, eventů či teambuildingů

Na přelomu května a června proběhla v Ústeckém kraji třídenní poznávací cesta pro odborníky z oblasti MICE (meetings, incentive, konference, events). Jednalo se o společnosti, které se zaměřují na příjezdový turistický ruch ve Velké Británii, Rakousku, Mexiku, Španělsku, Francii a Německu. Část skupiny tvořili zástupci firem, které se zaměřují na organizaci akcí určených k budování obchodních vztahů či na organizaci konferencí.
Tisková zpráva ze dne 8. června 2023
Celá skupina MICE
 

 
 

První dva dny strávila skupina v Ústeckém kraji, na druhý večer a poslední den se přesunula do sousedního Karlovarského. Program cesty byl pro účastníky maximálně inspirativní. Prvním cílem byl Žatec. Město, které je čekatelem UNESCO pro svou více než tisíciletou tradici pěstování chmele. Krom prohlídky města navštívila skupina Chrám Chmele a Piva a podívala se do zrekonstruovaného středověkého Mederova domu, kde jsou provozovány unikátní zážitkové projekty. 

Dalším místem návštěvy byla nově zrenovovaná usedlost – Statek Oblík u Rané nedaleko Loun. Luxusní statek nabízí široké zázemí pro pořádání speciálních událostí. Disponuje exkluzivním wellness, odpočinkovou venkovní zónou a krom apartmánů nabízí i ubytování v glampingových komfortních stanech. Při další zastávce byla odprezentována nabídka služeb Vinařství Johann W v Třebívlicích. Vedle ochutnávky vín si hosté prohlédli širokou nabídku prostor určených na pořádání akcí – venkovní amfiteátr, sklep, koštovnu i novou tančírnu a penzion s ubytováním. Závěr dne si skupina užila ve Wellness Hotelu Monopol v Teplicích. 

Program druhého dne zahrnoval prezentaci zážitkových aktivit pro firmy. Nejprve se účastníci s Offroadsafari projeli po rekultivovaných výsypkách, zastavili se u jezera Most a dozvěděli se řadu informací o místním chemickém a těžařském průmyslu. Dále vyrazili na krušnohorské Klíny, kde si vyzkoušeli jízdu na nejdelším zipline v ČR a prohlédli si zdejší sportovní areál. 

„Zipline všechny účastníky nadchnul a téměř všichni jízdu přes Šumenské údolí vyzkoušeli. Všichni se shodli, že šlo o neskutečný zážitek, který se bude v jejich cestovních denících vyjímat. Všichni se shodli, že je Ústecký kraj z hlediska MICE velmi pestrý a návštěva kraje byla velmi inspirativní. Do budoucna je plánována podobná akce zaměřená přímo na Montanregion Krušné hory,“ shrnula Radana Kubíčková z Ústí Region Convention Bureau. 

Posledním místem v Ústeckém kraji byla návštěva wellness hotelu Hasištejn v obci Místo nedaleko Chomutova. Ten je unikátní svou polohou uprostřed lesů blízko stejnojmenné hradní zříceniny a velké ubytovací kapacity pro skupiny a firmy. Zbylý program pokračoval v Karlovarském kraji, který s Ústeckým spojují Krušné hory, lázeňská historie i výroba porcelánu nebo těžba hnědého uhlí.

Skupina odborníků na MICE v Žatci
Skupina odborníků na MICE v Žatci

Zipline na Klínech
Zipline na Klínech

 
Zodpovídá: Mgr.et Bc. Ondřej Nitsch
Vytvořeno / změněno: 8.6.2023 / 8.6.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém