Orientační nabídka


 

Ústecký kraj odmítá zcela nepodložené obvinění Dopravního podniku Ústeckého kraje a.s. z nezákonného utrácení veřejných prostředků

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústecký kraj je nucen se důrazně ohradit proti tiskové zprávě společnosti Dopravní podnik Ústeckého kraje a.s. (dále jen "DPÚK"), v níž tato společnost obviňuje Ústecký kraj z nezákonného utrácení veřejných prostředků a z toho, že náhradní přeprava není zajišťována v souladu s právními předpisy. Tato obvinění Ústecký kraj zcela odmítá a uvádí, že na rozdíl od DPÚK a její sesterské společnosti ČSAD Česká Lípa a.s. (dále jen "ČSAD") postupoval vždy v naprostém souladu s právními předpisy.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 12.9.2006

Ústecký kraj odmítá zcela nepodložené obvinění Dopravního podniku Ústeckého kraje a.s. z nezákonného utrácení veřejných prostředků

Ústecký kraj je nucen se důrazně ohradit proti tiskové zprávě společnosti Dopravní podnik Ústeckého kraje a.s. (dále jen „DPÚK“), v níž tato společnost obviňuje Ústecký kraj z nezákonného utrácení veřejných prostředků a z toho, že náhradní přeprava není zajišťována v souladu s právními předpisy. Tato obvinění Ústecký kraj zcela odmítá a uvádí, že na rozdíl od DPÚK a její sesterské společnosti ČSAD Česká Lípa a.s. (dále jen „ČSAD“) postupoval vždy v naprostém souladu s právními předpisy.    

     Byla to právě společnost DPÚK a s ní majetkově a personálně propojená společnost ČSAD, které vyvolaly na začátku srpna a poté opět v září 2006 hlubokou krizi veřejné linkové dopravy v kraji. Společnost DPÚK nejprve v rozporu s zákonem přerušila dopravu a ČSAD Česká Lípa následně porušila svoji dobrovolně smluvně převzatou povinnost zahájit provoz veřejné linkové dopravy v závazku veřejné služby. Obě tyto společnosti se současně snažily po Ústeckém kraji domoci podmínek, které by jim v rozporu se zákonem přiznávaly privilegované postavení a umožňovaly jednostranně Ústeckému kraji diktovat rozsah dopravní obslužnosti i výši úhrad placených těmto společnostem z rozpočtu Ústeckého kraje.

     Ústecký kraj na tuto hru nepřistoupil a postupně zajišťuje dopravu na spojích původně provozovaných DPÚK jinou veřejnou linkovou dopravou provozovanou jinými dopravci. Tento proces je uskutečňován ve striktním souladu se zákonem, v důsledku čehož nemůže být v některých oblastech nová veřejná linková doprava zahájena okamžitě, ale až s odstupem dní či týdnů. Na toto přechodné období Ústecký kraj zajišťuje nezbytné dopravní potřeby obyvatelstva formou příležitostné dopravy na své náklady, když žádné jiné řešení v důsledku protiprávního jednání DPÚK a ČSAD není k dispozici.

Ústecký kraj upozorňuje, že společnost DPÚK i nadále hrubým způsobem porušuje právní předpisy, když přistoupila k přerušení dopravy, aniž by splnila nezbytné právní požadavky. 

 

připravila : Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz

 

 

 

 
Zodpovídá: Bc. Lucie Jarolímková
Vytvořeno / změněno: 12.9.2006 / 12.9.2006 | Zveřejnit od-do: 12.9.2006-12.10.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém