Orientační nabídka


 

Ústecký kraj podpoří složky záchranného systému, jako každý rok

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
První jednání Bezpečnostní rady Ústeckého kraje, které se konalo v minulých dnech, řídila její nová předsedkyně, hejtmanka Jana Vaňhová.
 

 
 

 První jednání  Bezpečnostní rady Ústeckého kraje (BRÚK) v novém volebním období  se konalo již za řízení její nové předsedkyně, hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové. Bezpečnostní rada projednala mimo jiné požadavky složek Integrovaného záchranného systému Ústeckého kraje, které se týkaly především finanční podpory jejich činnosti v letošním roce.

„ Jako každoročně i v tomto roce obdrží složky IZS příspěvek na dovybavení svých pracovišť a zejména pomůcky pro činnost terénních pracovníků a záchranářů, a to v celkové hodnotě 6 milionů korun,“ říká Jana Vaňhová a dodává:“ Jedná se například. o nákup terénního automobilu, pásového dopravníku materiálu, tzv. železného koně, GPS do terénu, ponorných čerpadel a systém přistávacích a navigačních světel pro Policii ČR. Dále pak soupravy dýchacích přístrojů, soupravy pro radiostanice Matra a rozšíření systému AMDS o 12 současných vyrozumívacích kanálech pro Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje nebo se jedná o nákup zásahového sanitního vozidla s vybavením pro zdravotnickou záchrannou službu“

Podle krajské političky mohou také jednotky Sborů dobrovolných hasičů obcí a Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska počítat s přispěním kraje na svou činnost. „Počítáme s pořízením radiostanic, motorové mobilní stříkačky se sacími koši a také se sportovními  překážkami pro činnost mládeže,“ prozradila Jana Vaňhová konkrétní pomoc hasičům. Bezpečnostní rada Ústeckého kraje měla podle ní na programu i další důležitá témata. Týkaly se činnosti Zdravotnické záchranné služby ÚK, nácviku součinnosti pracovníků ZZS a Horské služby při zásazích v nepřístupném terénu, kontrolním vážení vozidel na komunikacích Ústeckého kraje a v neposlední řadě i plánovaného rozšíření vloni spuštěného a unikátního Krizového portálu Ústeckého kraje přes hranice do Saska, jenž bude realizován v rámci evropského projektu Cíle 3.

 

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741,  737415959

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: Naděžda Kocábková
Vytvořeno / změněno: 10.2.2009 / 10.2.2009 | Zveřejnit od-do: 10.2.2009-10.3.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém