Orientační nabídka


 

Ústecký kraj poprvé navštívil předseda Saského zemského sněmu

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústecký kraj poprvé navštívil předseda Saského zemského sněmu
Ústecký kraj navštívil 6. dubna předseda Saského zemského sněmu Erich Iltgen. Na návštěvu kraje přijel na základě pozvání, které zaznělo během návštěvy hejtmanů Ústeckého, Libereckého a Karlovarského kraje letos v lednu v Saském parlamentu.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 6.4. 2004

 

Ústecký kraj poprvé navštívil předseda Saského zemského sněmu

 

Ústecký kraj navštívil 6. dubna předseda Saského zemského sněmu Erich Iltgen. Na návštěvu kraje přijel na základě pozvání, které zaznělo během návštěvy hejtmanů Ústeckého, Libereckého a Karlovarského kraje letos v lednu v Saském parlamentu.

„Cítím, že máme v našich vzájemných vztazích určitý dluh. Podle mého názoru je potřeba, abychom úzce spolupracovali v mnoha oblastech. I když po prvním květnu se prostor pro takovou spolupráci rozšíří, neměli bychom čekat na to co přijde z Bruselu. Měli bychom sami usilovat o co nejužší vztahy,“ řekl v úvodu jednání Erich Iltgen.

Podle hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Śulce by v budoucnu mohlo dojít k úzkému propojení některých regionů v Ústeckém kraji a v Sasku. „Sasko a náš kraj mají mnoho společného. Oba regiony se například potýkají s vysokou nezaměstnaností a s rozvojem dopravní infrastruktury. Myslím, že bychom mohli tyto problémy řešit do určité míry společně,“ uvedl hejtman Jiří Šulc. „Bohužel na rozdíl od Saska, které samo rozhoduje o svém hospodaření, vnitřní bezpečnosti a vzdělávání, je naše pozice do jisté míry ztížena tím, že máme jako kraj mnohem menší autonomii,“ doplnil hejtman.

Jedním z témat, které je na obou stranách hranice velmi aktuální, je dostavba dálnice D8. Hejtman Jiří Šulc s předsedou Saského zemského sněmu konstatovali, že její dostavba je pro další rozvoj obou regionů zcela nezbytná. „S panem předsedou jsme se shodli na tom, že dálnice musí být dokončena co nejdříve. Její dostavba umožní napojení našich regionů na hlavní dopravní trasy a uleví občanům, kterým dnes denně pod okny duní stovky kamionů,“ řekl Jiří Šulc.

S postupem stavby dálnice D8 se měl Erich Iltgen možnost seznámit i přímo v terénu, během návštěvy stavby prvního a nejdelšího dálničního tunelu Petrovice – Panenská. Kromě toho byla na programu jeho návštěvy také prohlídka Pivovaru Velké Březno. Předseda Saského zemského sněmu, který se sám označil za milovníka dobrého piva, si během návštěvy za doprovodu sládka a hejtmana Jiřího Šulce prohlédl provoz pivovaru a krásnobřezenské pivo ochutnal.

 

 

Vydal: Vojtěch Krump, oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

 

 

Erich Iltgen převzal od hejtmana  Jiřího Šulce několik drobných dárků.
Erich Iltgen převzal od hejtmana Jiřího Šulce několik drobných dárků.

Oba politici posoudili i kvalitu pěny vyráběného piva.
Oba politici posoudili i kvalitu pěny vyráběného piva.

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc a předseda Saského zemského sněmu Erich Iltgen si prohlédli Pivovar Krásné Březno.
Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc a předseda Saského zemského sněmu Erich Iltgen si prohlédli Pivovar Krásné Březno.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 7.4.2004 / 8.4.2004 | Zveřejnit od-do: 7.4.2004-7.5.2004
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém