Orientační nabídka


 

Ústecký kraj představí nové internetové stránky

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústecký kraj představí nové internetové stránky
Nová webová prezentace Ústeckého kraje pracuje především s moderními grafickými prvky, rozmístění odkazů k jednotlivým složkám je díky jednoduššímu typu písma a členění do pravoúhlých celků sdělnější a napomáhá návštěvníkům k rychlejší orientaci.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 21.9.2005

 

Ústecký kraj představí nové internetové stránky

 

V těchto dnech končí přípravy na nové podobě krajských internetových stránek. I když na svou stávající internetovou prezentaci na stránkách www.kr-ustecky.cz krajský úřad obdržel většinou jen kladné ohlasy, přesto nová podoba stránek práci s dokumenty nebo jejich vyhledávání zjednoduší a učiní ji snadnější a přehlednější.

            Nová webová prezentace pracuje především s modernějšími grafickými prvky, rozmístění odkazů k jednotlivým složkám je díky jednoduššímu typu písma a členění do pravoúhlých celků sdělnější a napomáhá rychlejší orientaci. Hlavní novinkou připravované podoby krajské webové prezentace je rozdělení současných www stránek do 13. autonomních oblastí, kdy každá má svou vlastní podobu a svého garanta. Funkčně jsou však uspořádány zcela jednotně pro snadný pohyb a orientaci. Cílem bylo dosáhnout efektu, aby odkazy k informacím z oblastí dopravy, kultury nebo sociální péče byly soustředěny opět na jedné základní straně, z níž si návštěvník dále vybírá témata, jež ho zajímají.

            Návštěvníci webu Ústeckého kraje samozřejmě nepřijdou o nadstandardní funkce, které ze stránek kraje už znali. Registrovaní uživatelé mohou i nadále počítat se zasíláním aktualit na udanou elektronickou adresu, zachována zůstala i možnost, podle níž si návštěvníci sami mohou vybrat témata, která chtějí sledovat. V provozu zůstává interaktivní Geografický Informační Systém  - "O Ústeckém kraji v mapách", v němž mohou zájemci najít přehledně zpracované aktuální informace z oblasti administrativního členění, dopravy, demografie nebo životního prostředí. Stále v chodu je také velmi oblíbená on-line kamera, která z budovy krajského úřadu snímá Mírové náměstí v Ústí nad Labem.

            Na  internetových stránkách každý den přibude v průměru sedm až dvanáct nových dokumentů z různých odborů krajského úřadu. Návštěvnost stránek www.kr-ustecky.cz není malá,  podle statistických měření se pohybuje na hodnotě přibližně 500 přístupů za jeden pracovní den.

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

Souhrnné informace nabízené krajským odborem kultury
Souhrnné informace nabízené krajským odborem kultury

Rychle dostupné informace z dopravy
Rychle dostupné informace z dopravy

Náhled nové podoby titulní strany webové prezentace Ústeckého kraje
Náhled nové podoby titulní strany webové prezentace Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 21.9.2005 / 21.9.2005 | Zveřejnit od-do: 21.9.2005-21.10.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém