Orientační nabídka


 

Ústecký kraj představí vlastní výstavu ke Dni pěstounství

V rámci kampaní na podporu pěstounské péče realizoval loni Ústecký kraj jednu z řady akcí – putovní výstavu „Jsem pěstoun“, která čítala 12 velkoformátových fotografií pěstounů z celé ČR. Výstavu měl kraj v zapůjčení na rok od Nadace J&T. Letos uspořádá kraj výstavu vlastní. Spatřit ji mohou od 16. září návštěvníci lounského výstaviště.
Tisková zpráva ze dne 2. srpna 2023
Pěstounská péče výstava
 

 
 
Ta loňská výstava byla součástí kampaně Ústeckého kraje, jejímž cílem bylo probudit v lidech zájem o pěstounství, poskytnout jim všechny potřebné informace a najít tak dostatek nových pěstounů pro děti, které nemají to štěstí žít ve své vlastní rodině. V průběhu roku bylo možné výstavu zhlédnout na různých místech osmi měst Ústeckého kraje (galeriích, muzeích, kinech či akcích).

Vzhledem k tomu, že výstava měla velmi kladné ohlasy, rozhodlo vedení Ústeckého kraje o pořízení vlastní výstavy, která ponese název „Jsem pěstoun v Ústeckém kraji“. Bylo osloveno 13 pěstounských rodin. Ty byly doporučeny od partnerů, kteří pěstouny doprovázejí (obcí s rozšířenou působností – orgánů sociálně-právní ochrany dětí či doprovázejících organizací). Výběr pěstounů byl náročný, každá rodina si zaslouží uznání. „Měřítkem“ byla rozmanitost - profese pěstounů, velikost rodiny či druh pěstounské péče.

Bylo osloveno několik fotografů – vybrána byla uznávaná profesionální fotografka Alena Borlová, která má dlouholeté zkušenosti nejen s portréty. „Byla to pro mne zajímavá zkušenost potkat se s lidmi s tak velkým srdcem,“ ohodnotila projekt fotografka Alena Borlová

Slavnostní otevření výstavy proběhne dne 16. 9. 2023 na Výstavišti v Lounech, kde bude Ústecký kraj ve spolupráci s partnery pořádat akci pro veřejnost – Den pěstounství aneb den pro všechny (ne)obyčejné rodiny. Více informací o akci je k dispozici zde: https://www.kr-ustecky.cz/den-pestounstvi-vystaviste-louny-16-9-2023/d-1777792/p1=274609.

Fotografie nafotila Alena Borlová
Fotografie nafotila Alena Borlová

Výběr pěstounských rodin byl náročný. Nakonec jich bylo vybráno třináct
Výběr pěstounských rodin byl náročný. Nakonec jich bylo vybráno třináct

 

 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 2.8.2023 / 2.8.2023 | Zveřejnit od: 2.8.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém