Orientační nabídka


 

Ústecký kraj představil koncepci rozvoje cykloturistiky

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústecký kraj představil koncepci rozvoje cykloturistiky
V hlavním zasedacím sále sídla Ústeckého kraje v Ústí nad Labem proběhla konference "Rozvoj cykloturistiky v Ústeckém kraji". Konferenci zahájili hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc a náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka. Cílem konference byla prezentace závěrů "Marketingové studie rozvoje cykloturistiky v Ústeckém kraji" a další rozvoj spolupráce při budování cyklostezek a cyklotras na území našeho kraje.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 9. 11. 2007

 

Ústecký kraj představil koncepci rozvoje cykloturistiky

 

V hlavním zasedacím sále sídla Ústeckého kraje v Ústí nad Labem proběhla konference „Rozvoj cykloturistiky v Ústeckém kraji“. Konferenci zahájili hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc a náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka. Cílem konference byla prezentace závěrů „Marketingové studie rozvoje cykloturistiky v Ústeckém kraji“ a další rozvoj spolupráce při budování cyklostezek a cyklotras na území našeho kraje.

            „Pro rozvoj cyklostezek a cyklotras je nyní nejpříhodnější doba. V Regionálním operačním programu je pro náš region soudržnosti Severozápad, který možná podepíši již za týden, připraveno do ropku 2013 přes jednu miliardu korun. Věnujte proto tomuto tématu konference opravdu zvýšenou pozornost, prosazování a realizace liniových staveb je jedním z nejobtížnějších stavebních řízení. Ale toto úsilí nebude marné, cyklotrasy mohou oživit nejen území rekultivovaná po hnědouhelné těžbě a významně přispět k jejich revitalizaci, ale díky nim najdeme v regionu další využití pro silnice III. tříd a jiné komunikace, kde není silniční provoz příliš silný. Velký význam dostává cykloturistika v těchto dnech, kdy přistupujeme k zemím Schengenské dohody. Buďte připraveni, na poli cestovního ruchu se obcím právě nyní nabízí jedinečná a neopakovatelná příležitost k rozvoji nabídky i úrovně služeb,“ řekl ve své zdravici účastníkům konference hejtman Jiří Šulc.

            Na úvodní slovo hejtmana navázal i jeho zástupce a náměstek Radek Vonka, který připomněl podporu Ústeckého kraje cykloturistice: „Kilometrů cyklostezek i značených cyklotras utěšeně přibývá, v kraji máme první místa s marketingovou značkou „Cyklisté vítáni“. Také jsme zřídili internetový cykloportál a především - to je to, kvůli čemu jsme se dnes sešli - jsme se zavázali ke kooperaci na přípravách páteřních cyklostezek a na marketingové studii rozvoje cykloturistiky. Ústecký kraj má, i přes dobrý vývoj v posledních letech, stále co dohánět. Stačí na kole přejet pár kilometrů za hranice, kde jsou samozřejmostí kilometry dobře značených stezek a tras, pohodlná odpočívadla, výletní restaurace a hospůdky podél cyklostezek nabízející servis, mapy a hlavně výbornou propagaci,“ řekl náměstek a zástupce hejtmana kraje.  

            Náklady na Marketingovou studii cykloturistiky v Ústeckém kraji představovaly 2,7 milionu korun, které byly hrazeny jak z rozpočtu kraje, tak ze Společného regionálního operačního programu. Kraj také na své náklady, přibližně 17 milionů korun, nechává zpracovat projekty čtyř páteřních cyklostezek (Cyklostezka Ohře, Cyklostezka Labe, Cyklostezka Ploučnice a Krušnohorská magistrála). Studie mají shromáždit veškeré podklady, nutné pro vydání územních rozhodnutí v délce páteřních cyklotras procházejících krajem. „Ústecký kraj také přispívá Klubu českých turistů. Ten od kraje již pátým rokem dostává dotace na obnovu a značení nejen stezek pro pěší ale právě i cyklotras a hipotras. Letos to bylo 800 tisíc korun, na příští rok je navrženo dokonce 825 tisíc korun,“ připomněl Radek Vonka.

 

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 

 

Ústecký kraj představil koncepci rozvoje cykloturistiky

Ústecký kraj představil koncepci rozvoje cykloturistiky

 
Zodpovídá: František Janačík
Vytvořeno / změněno: 9.11.2007 / 9.11.2007 | Zveřejnit od-do: 9.11.2007-9.12.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém