Orientační nabídka


 

Ústecký kraj se představuje v nových publikacích

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústecký kraj se představuje v nových publikacích
Řadu informací o našem regionu přinášejí zájemcům publikace, připravené odbory Krajského úřadu Ústeckého kraje. K novinkám patří multimediální CD - Rom "Jedinečné výlety pro každého", brožura "Kultura v Ústeckém kraji" a připravovaná "Ročenka životního prostředí".
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 10.1.2006

 

Ústecký kraj se představuje v nových publikacích

 

Fakta o našem regionu přináší zájemcům řada publikací, připravených pracovníky odborů Krajského úřadu Ústeckého kraje. U příležitosti zahájení letošního ročníku veletrhu Regiontour Brno bude možnosti Ústeckého kraje v cestovním ruchu, vedle řady publikací, které již dostaly celostátní ocenění (viz. tisková zpráva), poprvé propagovat také nový multimediální CD – ROM „Jedinečné výlety pro každého“. Zpracovalo jej oddělení cestovního ruchu krajského odboru regionálního rozvoje. „CD – Rom shrnuje, právě pro potřeby prezentací našeho kraje na letošních veletrzích cestovního ruchu, tipy pro výlety na kole, pěšky nebo automobilem, uveřejňované v již dostupných tištěných brožurách. Tour - operátoři, cestovní kanceláře, zkrátka subjekty podnikající v cestovním ruchu, zde najdou přehledně shromážděné stovky tipů pro celoroční dovolenou v našem kraji. Nechali jsme vyrobit 5 000 kusů a doufáme, že ještě než pojedeme na poslední veletrh, Lipský TUC v Německu, budeme zařizovat dotisk,“ konstatoval náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka.

            Zcela jiný pohled na život v našem regionu nabízejí publikace, zpracované odbory kultury a památkové péče a životního prostředí a zemědělství. Odbor kultury nabízí, i v elektronické verzi, brožuru Kultura v Ústeckém kraji, v němž sdělnou formou představuje krajské příspěvkové organizace, včetně nákladů, které jsou na jejich provoz vynakládány z krajského rozpočtu.

Krajský odbor životního prostředí a zemědělství připravuje na svých internetových stránkách zveřejnění pravidelné Ročenky životního prostředí. „Dokument zhodnocuje stav jednotlivých složek životního prostředí v roce 2005 a porovnává údaje Ústeckého kraje s dalšími regiony České republiky. Oproti dalším publikacím zaměřeným na hodnocení stavu životního prostředí tato ročenka dává data do souvislostí a naznačuje trendy. Zároveň ukazuje, že stav životního prostředí v našem kraji je v některých oblastech lepší než jinde v České republice, a že Ústecký kraj se stává krajem pro život i rekreaci. Za varující považuji, že na úseku ochrany ovzduší se v roce 2005 projevil zřetelný nárůst emisí hlavních znečišťujících látek. Proto také Rada Ústeckého kraje uložila odboru životního prostředí a zemědělství zabezpečovat u všech nově předkládaných záměrů výstavby zdrojů znečišťování ovzduší dosahování emisí na úrovni nejlepších dostupných technik,“ konstatuje v úvodu Ročenky životního prostředí, která je v současné době připravována k tisku, Radek Vonka.

 

 

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 10.1.2007 / 10.1.2007 | Zveřejnit od-do: 10.1.2007-10.2.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém