Orientační nabídka


 

Ústecký kraj se zapojil do Regionálního energetického fóra 2011

logo ÚK
Ústecký kraj společně s krajem Plzeňským připravil Regionální energetické fórum Plzeň 2011 (REF), kterého se zúčastnili i zástupci našeho regionu v čele s radním Pavlem Koudou. Informační seminář se zabýval aktuálními tématy z energetické a průmyslové oblasti.
Tisková zpráva z 22. června 2011
 

 
 

Ústecký kraj představila prostřednictvím prezentace zástupkyně ředitele krajského úřadu Monika Zeman. O další přednášky se postarali mimo jiné děkan Fakulty životního prostředí UJEP Miroslav Richter, který představil energetiku a její vliv na rozvoj regionu, a Věra Kreníková ze stejné fakulty, která se zabývala ukládáním odpadu. Na semináři vystoupili i partneři ze sousedního Dolního Bavorska a Horního Falcka.

 

Účastníci konference se shodli, že je potřeba se energetickými otázkami zabývat nejen na státní, ale i regionální úrovni. „Je neoddiskutovatelný faktem, že energetika je pro každý stát klíčovou oblastí znamenající výhradní postavení vůči okolí. S postupným vytěžováním dosavadních nalezišť surovin se začínáme dostávat do situace, kdy by mohlo dojít k vysoké míře závislosti a v krajním případě i ohrožení energetické suverenity státu,“ dodal k tématu radní Pavel Kouda. Energetika se zabývá například výrobou a spotřebou elektřiny či ochranou životního prostředí.

 

V rámci REF byl představen i projekt plynovodu Gazela, který povede přes území Ústeckého a Plzeňského kraje a stane se největším v oblasti vnitrostátní spotřeby. Jeho zkušební provoz by měl být zahájen v září 2011. Plynovod zajistí plyn nejen pro Českou republiku, ale i pro Německo.

 

Partnerem REF je společnost NET4GAS.

01
Radní Pavel Kouda při zahájení REF

02
Zástupkyně ředitele krajského úřadu Monika Zeman představila Ústecký kraj.

03

04
REF se zúčastnil také hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec.

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 22.6.2011 / 22.6.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém