Orientační nabídka


 

Ústecký kraj uspěl s mezinárodním projektem RE-Regions

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústecký kraj uspěl při žádosti o podporu projektu RE-Regions z programu INTEREG IIIC. Projekt je zaměřen na výměnu zkušeností, poznatků a pracovních metod mezi regiony s těžbou hnědého uhlí. "Budeme vůbec první kraj v České republice, který bude v rámci podobného projektu vedoucím partnerem.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 25.3. 2005

 

Ústecký kraj uspěl s mezinárodním projektem RE-Regions

 

Ústecký kraj uspěl při žádosti o podporu projektu RE-Regions z programu INTEREG IIIC.  Projekt je zaměřen na výměnu zkušeností, poznatků  a pracovních metod mezi regiony s těžbou hnědého uhlí. „Budeme vůbec první kraj v České republice, který bude v rámci podobného projektu vedoucím partnerem. V rámci projektu s rozpočtem 1 milion euro budeme koordinovat a řídit činnost dalších sedmi partnerů z šesti evropských zemí a zodpovídat za naplnění jeho cílů,“ řekl hejtman Jiří Šulc.

Spolu s Ústeckým krajem se projektu účastní partneři z Polska, Španělska, Řecka, Velké Britanie a Německa. Pojítkem mezi regiony z jednotlivých zemí jsou problémy související s těžbou hnědého uhlí. „Řešíme obdobné věci, ať už je to restrukturizace ekonomik a sociální struktury nebo rekultivace a využití území zasažených důlní činností. Projekt RE-regions  by měl pomoci navázat kontakty a umožnit  výměnu zkušeností a postupů,“ uvedl hejtman Jiří Šulc.

Na projekt, který by měl být realizován v průběhu dvou let, je z programu INTEREG IIIC  vyčleněno 1 milion euro. „Například v Německu jsou peníze na podobné projekty velmi efektivně využívány k získávání nejlepších nápadů a postupů již dlouho. Nebudeme však zkušenosti jen získávat. Ústecký kraj může ostatním nabídnout například poznatky z oblasti rekultivací, ve kterých patříme ke špičce,“ uvedl vedoucí odboru hospodářské strategie krajského úřadu Ústeckého kraje Jan Sixta.

            Zásadní význam by pak kontakty navázané v rámci projektu měly mít pro další získávání peněz z evropských strukturálních fondů. „Budeme spolupracovat s partnery, kteří mají s čerpáním evropských peněz bohaté zkušenosti. Například Řekové jsou vůbec nejúspěšněji v získávání peněz z Evropské unie a o jejich zkušenosti máme tedy pochopitelně zájem,“ připomněl hejtman Jiří Šulc.

 

 

 

Připravil: Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

krump.v@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 25.3.2005 / 25.3.2005 | Zveřejnit do: 25.5.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém