Orientační nabídka


 

Ústecký kraj už zná svého živnostníka a firmu roku

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústecký kraj už zná svého živnostníka a firmu roku
V Ústí nad Labem proběhlo za přítomnosti hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce vyhlášení vítězů soutěže PX Firma roku Ústeckého kraje a Makro Živnostník roku Ústeckého kraje.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA  ze dne 20.9.2007

 

Ústecký kraj už zná svého živnostníka a firmu roku

 

V Ústí nad Labem proběhlo za přítomnosti hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce vyhlášení vítězů soutěže PX Firma roku Ústeckého kraje a Makro Živnostník roku Ústeckého kraje.

„Jsem potěšený, že do letošního ročníku se přihlásilo více účastníků než vloni. Svědčí to o odvaze podnikatelů našeho kraje,“ řekl Jiří Šulc. Obě soutěže už podruhé vyhlásily Hospodářské noviny. Jsou tvořeny ze tří kol – v prvním se porovnávají přihlášení účastníci, ze kterých komise vybere finalisty do krajského kola. O vítězích krajského kola pak rozhodují poroty složené z marketingových odborníků, ekonomických novinářů, zástupců státní správy, zástupci partnerů soutěží, Hospodářské komory a krajských úřadů. Ti nejlepší z krajů pak postoupí do celostátního finále.

V Ústeckém kraji letos porota vybírala ze 177 přihlášených subjektů. Nejlepším krajským živnostníkem roku 2007 zvolila Milana Čurdu z Verneřic-Hrobu, který prodává elektrospotřebiče.Druhý skončil Vladimír Janoch z Mostu, který se zabývá ochranou pozemních zařízení, a třetí místo patří Petru Bendovi a jeho agentuře IS z Teplic. Ten poskytuje pomoc při vytváření obchodních vztahů mezi podnikateli v České republice a Spolkové republice Německo.

Titul PX Firma roku Ústeckého kraje si odnesla společnost CWS, s. r. o., se zabývá výrobou a prodejem plastů na ochranu kabelů. „S vítězstvím jsme vůbec nepočítali, jsme docela malá firma a na takové umístění jsme vůbec nepomýšleli. Porotu jsme nejspíš přesvědčili naším inovativním přístupem, naše výrobky mají určitě budoucnost,“uvedl Martin Mikeš, jednatel firmy CWS.Druhé místo vybojovala firma Conel, s. r. o., která se věnuje výrobě rádiových, televizních a spojových zařízení a přístrojů. Pomyslnou bronzovou medaili získala Teplická papírna, s. r. o., výrobce vlákniny, papíru a výrobků z papíru.

Vítězní živnostníci a firmy se 15. listopadu v Praze mohou utkat s vítězi z ostatních krajů o celkové prvenství v celostátním finále. O držiteli titulů PX Firma roku 2007 a Makro Živnostník roku 2007 už nebudou rozhodovat odborní porotci, ale veřejnost pomocí textových zpráv.

 

 

 

Připravila:  Veronika Kindlová, tisková mluvčí Ústeckého kraje s využitím tiskových informací soutěží PX Firma roku a Makro Živnostník roku.  

tel. 475 657 726

mob.tel 737 203 666

kindlova.veronika@kr-ustecky.cz

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

 

Petr Benda z Teplic
Petr Benda z Teplic

Vladimír Janoch z Mostu
Vladimír Janoch z Mostu

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 21.9.2007 / 21.9.2007 | Zveřejnit od-do: 20.9.2007-20.10.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém