Orientační nabídka


 

Ústecký kraj v Mšeném - lázních zahájil další rekonstrukci silnice z úvěru u České spořitelny a.s.

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústecký kraj v Mšeném - lázních zahájil další rekonstrukci silnice z úvěru u České spořitelny a.s.
Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc dnes v Mšeném - lázních zahájil poslední ze série rekonstrukcí silnic a silničních staveb, naplánovaných z aktuálního čerpání úvěru, jenž si Ústecký kraj otevřel u České Spořitelny a.s ve výši 700 milionů korun. Práce byly zahájeny na I. etapě rekonstrukce je silnice II/118 Mšené - lázně - Budyně nad Ohří.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 26. 10. 2007

 

Ústecký kraj v Mšeném - lázních zahájil další rekonstrukci silnice z úvěru u České spořitelny a.s.

 

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc dnes v Mšeném – lázních zahájil poslední ze série rekonstrukcí silnic a silničních staveb, naplánovaných z aktuálního čerpání úvěru, jenž si Ústecký kraj otevřel u České Spořitelny a.s ve výši 700 milionů korun. Předmětem zahájené rekonstrukce je silnice II/118 Mšené - lázně – Budyně nad Ohří v délce 5,7 km, přičemž dnes byla, za účasti starostů Litoměřicka a Roudnicka, v čele se starostou obce Josefem Bížou a předsedou představensta dodavatelské firmy Silnice Žatec a.s. Karlem Ryplem, zahájena I. etapa tohoto díla, v hodnotě 27 milionů korun z  57 milionů korun celkových nákladů.

            „Vzhledem k obrovské zanedbanosti silnic II. a III. tříd, jenž stát kraji předal s vnitřním dluhem 4,5 miliardy korun, nebylo ve finančních možnostech krajského rozpočtu jiné cesty k zlepšení jejich stavu, než zatížit naše hospodaření úvěrem. Bránil jsem se tomu, ale bylo to nezbytné. Tak rozsáhlé rekonstrukce nebo opravy mostů, jaké jsme provedli díky úvěru v Křimově, v Rumburku, Libochovicích, nebo jakou začínáme zde, by zkrátka nebyly možné. Do plánů rekonstrukcí jsem tuto mšensko - budyňskou silnici prosadil a musím říct že s velkým úsilím. Hájil jsem tuto akci, považuji ji za nezbytnou pro další rozvoj tohoto krásného koutu našeho kraje,“ řekl mimo jiné hejtman Jiří Šulc. Ten dále upozornil, že Ústecký kraj o dalším úvěru na opravy silnic neuvažuje. Do konce roku je připraven k vyhlášení výzev k čerpání evropských dotací z Regionálního operačního programu Regionu Soudržnosti NUTS 2 Severozápad, v němž je na regionální silnice vyčleněno do roku 2013 přes 168 milionů €.

Předmětem zakázky Ústeckého kraje na mšensko – budyňsku je kompletní obnova stávající silnice II/118, jižní přístupové komunikace do města Budyně nad Ohří. Stavba bude realizována ve 2 etapách. Z důvodu přidělené částky v krajském rozpočtu pro letošní rok (úvěr u České Spořitelny a.s.) si Ústecký kraj vyhradil právo zahájit jen část rekonstrukce a dokončit ji v příštím roce. Etapa I. řeší úsek, který je vymezen hranicí Ústeckého kraje a křižovatkou s odbočkou na obec Peruc, kde je trasa napojena na nově rekonstruovanou část v obci Mšené - lázně. Celková délka úseku 2,9 km o ploše přibližně 18,8 km2 bude zrekonstruována, včetně stávajících 4 propustků. Součástí I. etapy díla je i nové vodorovné dopravní značení. Rekonstrukce bude do konce října probíhat za částečného omezení provozu. Od 1. listopadu bude silnice uzavřena od konce obce Mšené – lázně po křižovatku silnic II/118 se silnicí III/23913 (u odbočky na Ředhošť).   

Etapa II. řeší úsek vymezený hranicí obcí Mšené - lázně a křižovatkou s odbočkou na obec Radovesice, kde je trasa napojena na nově rekonstruovanou část obce Budyně n.O. Celková délka úseku je 2,8 km. Stávající kryt vozovky bude v celém úseku zrekonstruován, budou provedeny opravy 3 propustků a nové vodorovné dopravní značení.

 

Akce hrazené z úvěru Ústeckého kraje na stavby v dopravní infrastruktuře

Budyně - Mšené  - lázně    - zahájení            - dokončeno v 2008

most Rumburk                                               - dokončeno

most Libočany                    - běží                   - dokončeno v 2008

Křímov - Vejprty                                             - dokončeno

most Libochovice                                           - dokončeno

Ústí - Děčín - běží                                          - dokončeno v 2008

OK Na Valech LT               - běží                   - dokončení  v 2007           

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

Ústecký kraj v Mšeném - lázních zahájil další rekonstrukci silnice z úvěru u České spořitelny a.s.

Ústecký kraj v Mšeném - lázních zahájil další rekonstrukci silnice z úvěru u České spořitelny a.s.

Ústecký kraj v Mšeném - lázních zahájil další rekonstrukci silnice z úvěru u České spořitelny a.s.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 26.10.2007 / 26.10.2007 | Zveřejnit od-do: 26.10.2007-26.11.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém